Landsholdsspiller: Jeg brækkede mig og var ved at besvime

Riza Durmisi og Christian Eriksen fortæller i DR-dokumentar om landsholdet, hvordan de oplevede presset hjemmefra i ungdomstiden

Riza Durmisi og Christian Eriksen fortæller, hvordan de blev presset hjemmefra. Foto: Lars Poulse
Riza Durmisi og Christian Eriksen fortæller, hvordan de blev presset hjemmefra. Foto: Lars Poulse

08. okt 18:00 Danmark - Rumænien

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Parken, Danmark Dommer: Deniz Aytekin
Danmark
1
1
Slut
Rumænien

Man kommer tæt på to af landsholdets profiler Riza Durmisi og Christian Eriksen i den første af tre dokumentarprogrammer om det danske fodboldlandshold. Et program, der sendes mandag aften på DR 1.

Det er DR-journalisten Niels Christian Jung, der står bag dokumentaren om det danske fodboldlandshold.  DR-journalisten har fulgt landsholdet intensivt siden Åge Hareide tiltrådte i jobbet 1. marts sidste år.

I det første program kommer seerne helt tæt på Ishøj-knægten Riza Durmisi og Tottenham-stjernen Christian Eriksen.

Niels Christian Jung har fulgt de to spillere tæt. Durmisi fra han spillede i Brøndby sidste forår og til den store, indbringende kontrakt, han fik med Betis i Spanien.

I programmet fortæller Riza Durmisi om en far, der sjældent roste ham og om, hvad han krævede af sin søn.

Jeg skulle løbe på stranden

- Min far giver mig ikke meget ros. Det har været en kamp for mig at få hans anerkendelse. Det kæmper jeg stadig med den dag i dag, fortæller Riza Durmisi i programmet.

Han uddyber:

- Min far ville have jeg skulle træne og løbe på stranden. En dag tog han mig med i bilen. Jeg havde egentlig ikke lyst. Jeg løb fra den ene ende til den anden. Det var vel to kilometer.

- Jeg skulle lunte stille og roligt den ene vej, så skulle der være knald på den anden vej. Nogen gange har jeg brækket mig og andre gange har jeg været ved at besvime, fortæller Riza Durmisi.

Åge Hareide dirigerer her med Riza Durmisi. Foto: Jens Dresling
Åge Hareide dirigerer her med Riza Durmisi. Foto: Jens Dresling
 

Hvad har du gang i

I programmet fortæller Christian Eriksen fra sit hjem i London også om en far, der prægede og påvirkede ham i opvæksten hjemme i Middelfart, hvor han startede som treårig og tog de første skridt på vejen mod at blive en stor, international profil.

Vejen gik over OB, Ajax, inden han havnede i Tottenham og blev en af Premier Leagues største profiler.

- Alle klubber har den der irriterende forældre, der råber og skriger. Det var min far. Han stod altid og råbte og skreg, hvis han mente jeg kunne gøre det bedre.

- Det var hårdt, når jeg sad i bilen på vej hjem fra en kamp og vidste vi havde tabt, og jeg havde brændt en stor chance og alligevel sad min far bare og sagde ’hvad har du gang i’.

Eriksen afslører, at hans far stod og råbte og skreg. Foto: Lars Poulsen
Eriksen afslører, at hans far stod og råbte og skreg. Foto: Lars Poulsen
 

- Jeg har altid været typen, der aldrig kunne lide at lave en fejl. Men jeg lærte mange ting, fortæller Christian Eriksen i programmet.

Han afslører også, at han aldrig på noget tidspunkt overvejede at stoppe med at spille fodbold, selv om hans far var med til at præge og påvirke ham i stor grad i opvæksten.

De to øvrige dokumentar-programmer om landsholdet sendes til november. Formentlig som optakt til de to playoff-kampe, som Danmark ventes at være deltager i.

Christian er ved at se, HVOR god han egentlig er og hvor stor en spiller han kan være for Danmark lige nu, siger Kasper Schmeichel. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 19:59 Schmeichels vilde ros: Få spillere i verden er så dygtige som Eriksen

Se også: Åges voldsomme forvandling: Ungdommen får fingeren

Christian Eriksen vil fortsat være en central del af landsholdet om tre år, mener to fodboldeksperter. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Konkurs truer i Lyngby: Få det store overblik her
Optimistisk Lyngby-formand: Vi har fået to købstilbud
Adama Guira gør comeback for AGF i morgen
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen