Landstræner: Alle fodboldkyndige kan se Bendtners potentiale

Nicklas Bendtner er i målform og landsholdets assistenttræner Peter Bonde håber, det kan blive et vendepunkt

Nicklas Bendtner har et stort potentiale, mener Peter Bonde. Her netter han to gange for Wolfsburg i Super Cup-triumfen mod Bayern. (Video: SNTV)

Først afgjorde Nicklas Bendtner den tyske Super Cup-finale mod Bayern München. En uge senere fik han igen nettet til at blafre i den tyske pokalturnering, da han scorede mod Stuttgarter Kickers.

Derfor er det for en gangs skyld stærke præstationer på banen, som omgærder Bendtner forud for den kommende bundesligasæson, som sparkes i gang på fredag.

Landsholdets assistenttræner Peter Bonde håber da også, at Bendtners præstationer har lagt kimen til en stærk sæson for den 27-årige landsholdsangriber.

- Vi forventer det samme af Nicklas, som vi har forventet de seneste ti år: At han får forløst sit potentiale, og at han finder ud af, hvor dygtig han er, men at han også finder ud af, hvad det kræver at præstere på klubniveau, siger Bonde.

Se også: Kæmpe skandale i Tyskland: Dommer kørt på hospitalet

I sin første sæson i tysk fodbold scorede Bendtner ét mål i 18 ligakampe, mens det gik noget bedre i Europa League, hvor den høje angriber fandt nettet fire gange i otte kampe.

Den statistik kan blive meget bedre i den kommende sæson, hvis Bendtner formår at holde næsen i sporet. Det mener Eurosports fodboldkommentator Henrik Hvillum.

- Hvis han kan hæve niveauet og fortsætte det hårde arbejde på træningsbanen, ser jeg ingen grund til, at han ikke skal kunne overhale Bas Dost.

- Dost har ikke så mange redskaber i værktøjskassen, som Bendtner har, så hvis heldet er på Bendtners side, ser det godt ud, siger Hvillum.

Se også: TV: Bendtner gør det igen: Scorer i pokal-sejr

Den svage første sæson, som Bendtner leverede i Wolfsburg, kan skyldes den hårde træningskultur, der gennemsyrer tysk fodbold, mener fodboldkommentatoren.

- Du skal præstere på træningsbanen, hvis du vil udtages til holdet. Hvis ikke du arbejder hårdt til træning, bliver du ikke udtaget til truppen. Så bliver du smidt af, siger han.

De gode takter i starten af sæsonen kommer dog ikke bag på Bonde, som kender en anden Bendtner fra landsholdet, end den, man ofte har set på klubplan.

- Han har præsteret rigtig fint på landsholdet, og jeg kender ikke nogen fodboldkyndig, der ikke kan se, at han har et stort potentiale. Så vi håber, at Nicklas får forløst sit potentiale - også på klubniveau, siger Bonde.

Wolfsburg, med eller uden Bendtner, åbner den nye sæson på søndag, når holdet hjemme møder Eintracht Frankfurt.

12 kommentarer
Vis kommentarer