Landstræner-emne: Jon Dahl vil være chef igen

- Der er ingen tvivl om jeg skal være cheftræner igen, siger Jon Dahl Tomasson, der ikke vil svare direkte på, om hans store drøm er at afløse Åge Hareide

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Jon Dahl Tomasson som afløser for Åge Hareide! 

Den ligger lige til højrebenet for fodbolddirektør Peter Møller, når nordmandens kontrakt udløber i 2020 efter EM-slutrunden.

Til den tid vil Åge Hareide være stærkt på vej mod 67 år efter fire år i landstrænerstolen for Danmark.

- Der er ingen tvivl om, jeg skal være cheftræner igen, siger Jon Dahl Tomasson.

- Vil du gerne være dansk landstræner?

- Lad mig sige det sådan, at jeg har en godt samarbejde med Åge Hareide, hvor jeg har et stort ansvar. Det hjælper meget, at Åge har stor tillid til mit arbejde, siger Jon Dahl Tomasson.

Jon Dahl Tomasson vil være cheftræner igen. Foreløbig er han assistent for Åge Hareide frem til 2020, men han ligner nordmandens afløser. Foto: Lars Poulsen.
Jon Dahl Tomasson vil være cheftræner igen. Foreløbig er han assistent for Åge Hareide frem til 2020, men han ligner nordmandens afløser. Foto: Lars Poulsen.

Jon Dahl Tomasson nægter at svare direkte på, om han går med en lille landstræner i maven. Men det ligger lidt i undertonerne hos den assisterende træner, når han taler om sine fremtidsplaner på trænerfronten.

- Du får mig ikke til at sige, om det danske landshold er en mulighed. Det, der er vigtigt, er dialogen med Åge Hariede. Jeg kan kun være begejstret for det ansvar, Åge har givet mig. Det er jo en god leder, der deler ud af ansvaret, siger Jon Dahl Tomasson.

Manden med Danmarks farligste inderside, som Jon Dahl Tomasson blev kendt for, startede sin trænerkarriere i Excelsior, hvor han var assistent. Siden avancerede han som cheftræner.

Tilbage i 2013 fik den nu 42-årige Tomasson ansvaret som cheftræner i Roda, men det gik ikke særlig godt. Han blev fyret efter blot et halvt år i cheftrænerstolen.

Siden gik han ledig på markedet frem til foråret 2016, hvor han tiltrådte i jobbet som assisterende landstræner for Åge Hareide.

Jon Dahl Tomasson forlængede i starten af året sin aftale, så den også udløber i sommeren 2020. Altså præcis samtidig som Hareides aftale står til udløb.

Sisto øjner lys i mørket: Ny træner kan blive redningen

Danmark må undvære 'en af Europas bedste'

Dansk landsholds-stjerne lagt for had: Nu taler han om VM-mareridtet

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind