Landstræner gør grin med FIFA-rangliste

En placering som nummer 100 på Fifas rangliste stemmer ikke overens med Australiens niveau, mener landstræner

Australiens landstræner er alt andet end tilfreds med FIFA, efter kængurunationens seneste placering på verdensranglisten. (Foto: AP/Gregorio Borgia)
Australiens landstræner er alt andet end tilfreds med FIFA, efter kængurunationens seneste placering på verdensranglisten. (Foto: AP/Gregorio Borgia)

Australiens landstræner Ange Postecoglou giver ikke meget for det internationale fodboldforbunds (Fifa) rangliste over de bedste nationer i verden.

Postecoglou kunne tirsdag se sine spillere banke Oman med 4-0 ved de asiatiske mesterskaber. Oman er placeret som nummer 93 på Fifas rangliste, hvilket er syv placeringer bedre end Australien.

- Folk siger, at vi ikke har spillet godt, og at resultaterne ikke har været der.

Cristian Bolaños i aktion under sommerens VM (Foto: AP) Landsholdsfodbold FIFA sender VM-penge til FCK og AGF

- Jeg er sikker på, at den fyr, der sidder med ranglisterne hos Fifa, får hovedpine over, at et hold, som er rangeret så lavt, kan spille den slags fodbold, siger Ange Postecoglou efter sejren.

De australske Asian Cup-værter scorede tre mål før pausen på vej mod sejren, der sikrede holdet en plads i kvartfinalerne.

Præstationen var så imponerende, at Omans landstræner Paul Le Guen efter tirsdagens nederlag har udråbt Australien som favorit til at vinde turneringen.

Wayne Rooney er blevet kåret årest spiller på det engelske landshold. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Wayne Rooney scorer engelsk hæder for tredje gang

Skal man bruge Fifas rangliste som målestok, er Australien langt fra favorit til at tage titlen.

Ud af de 16 deltagende nationer i Asian Cup er ni konkurrenter placeret bedre på ranglisten end Australien.

0 kommentarer
Vis kommentarer