Landstrænerteamet holder fast i Kasper Dolberg: Potentialet er enormt

Selv om formen har været skidt for den danske angriber Kasper Dolberg, der er blevet kritiseret for præstationerne for Ajax, er der tillid i Danmark fra landstrænerteamet, der mener, at angriberens potentiale er stort

Han er lige blevet hollandsk mester, pokalvinder og spillede i Champions League-semifinalen mod Tottenham, men personligt har det ikke helt kørt for danske Kasper Dolberg, 21 år, der har mistet sin plads i Ajax' startopstilling.

Nu er det også svært at komme på holdet i Amsterdam-klubben, der har vist et fantastisk niveau denne sæson og blandt andet slog Juventus og Real Madrid ud af Champions League, men Kasper Dolberg havde med sikkerhed håbet på mere, efter han i efteråret kom sig over en skade i maveregionen og siden spillede mere og mere fra start.

Preben Elkær scorede 38 mål i 69 kampe for Danmark. Foto: Carsten Andreasen Landsholdsfodbold DBU kaprer Preben Elkjær i helt ny rolle

Danskeren har godt nok scoret 12 gange i sæsonen, men formen har været nedadgående i foråret, og tålmodigheden med angriberen var ikke stor blandt klubbens supportere sidst i foråret.

Men på det danske landshold er der lang snor. Således er Kasper Dolberg igen at finde blandt Åge Hareides udvalgte, og det er der en klokkeklar årsag til.

- Han har et kæmpe potentiale og er et kæmpe talent. Han skal bare forløse det. Han har været uheldig med skader, men han har vist, hvad han kan, og han startede også inde i Champions League-semifinalen mod Tottenham. Det er godt tegn, at han bliver vist tillid i så stor en kamp, og at træneren ikke vælger at bruge Klaas-Jan Huntelaar i stedet, siger Åge Hareide om beslutningen.

Landsholdets assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, peger på Ajax'; stærke sæson som en del af årsagen til, at det personligt ikke har været det bedste halvår for Dolberg.

- Klubmæssigt har det været en fantastisk sæson, måske lige på nær den skæbne, det endte med i Champions League. Jeg var selv på stadion - den var hård. Der var fantastisk stemning ellers.

- Vi tror meget på Kasper - han har et kæmpe potentiale. Det er vigtigt at holde fast i folk, der ved, hvordan vi gør, og få dem ind omkring holdet. Jeg er overbevist om, at han nok skal udnytte det, men vi skal også huske på, at det ikke er en lille klub, han er i. Det er en klub, der spillede semifinale for at komme til Champions League-finalen. Men det, der er alfa og omega, er potentialet i Kasper. Det er enormt, siger Jon Dahl Tomasson.

Den tidligere Feyenoord og AC Milan-angriber forklarer, at man i landstrænerteamet er meget tilfreds med det, Kasper Dolberg tilfører.

- I VM-slutrunden var vi glade for præstationen. Han havde et forløb i foråret (2018) med en skade, og så gjorde han det fremragende under slutrunden - uden selvfølgelig at få mange minutter. Men vi ser også på arbejdet på træningsbanen, og hvordan det foregår i omgangskredsen med hinanden. Det er rigtig fint, siger Tomasson, der peger på, at det er en af styrker på det danske landshold, at der er tillid til spillere, som ikke nødvendigvis har haft den bedste tid på klubholdet:

- Tillid og en klar og tydelig måde at spille fodbold på giver tryghed for spillerne. Og så gør drengene udfører det fantastisk, synes jeg. De har tro på hinanden og de ting, vi gør. Den tro og den måde, vi omgås hinanden, giver en styrke - en styrke, som man så i kampen mod Schweiz (hvor Danmark vendte 0-3 til 3-3, red.).

Danmark møder den 7. juni Irland, og den 10. juni venter en landskamp mod Georgien. Begge er i Telia Parken, og i begge kampe kan angriber Kasper Dolberg altså komme i aktion.

Landsholdsfodbold Sistos store selvmål: Vil ikke træne med landsholdet

Den danske anfører er verdens næstbedste fodboldspiller ifølge BBC. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Pernille Harder bliver årets næstbedste fodboldspiller

Daniel Wass er tilbage i landsholdsvarmen efter en fremragende sæson i spansk fodbold. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Hareide overrasker: Udtager Wass og Durmisi

6 kommentarer
Vis kommentarer