Lars Høgh: Lössl og Rønnow er nærmest ens

Der er ikke meget forskel på, om Åge Hareide vælger Jonas Lössl eller Frederik Rønnow i målet onsdag

De to landsholdsmålmænd i selskab med Lars Høgh. (Foto: Lars Poulsen)
De to landsholdsmålmænd i selskab med Lars Høgh. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det bliver enten Jonas Lössl eller Frederik Rønnow, som skal stå på mål i onsdagens testkamp mod Liechtenstein i Horsens, fordi Kasper Schmeichel er ved at komme sig efter en brokoperation.

Typemæssigt er der dog ikke særlig meget forskel på de to målmænd, siger landsholdets målmandstræner, Lars Høgh, forud for tirsdagens landsholdstræning, der for begge målmænds vedkommende er sidste mulighed for at vise sig frem.

- Jonas Lössl kommer ind i lejren med et rigtig godt klubskifte til Mainz. Senest har han spillet på udebane mod Dortmund, og det er et af de sværeste steder at spille som keeper, fordi man står op af den der kæmpe gule mur. Det klarede han rigtig godt.

- Herhjemme har vi Rønnow, som har præsteret rigtig godt for Brøndby både nationalt og internationalt. Så vi er glade for de muligheder, vi står med, selv om vi er kede af Kasper Schmeichels situation, siger Lars Høgh.

- Jonas Lössl er lidt ældre og har mere erfaring, fordi han har spillet i udlandet. Men som målmænd minder de om hinanden.

- Det er to moderne målmænd, som er dygtige til at læse spillet, og som er gode med fødderne og kan alle sparkeformerne. Det er de egenskaber, som er vigtige i kampe mod Liechtenstein og Armenien, tilføjer målmandstræneren.

Åge træffer beslutningen
Lars Høgh er deltidsansat i Brøndby, men det har ikke nogen betydning, at målmandstræneren aktuelt har arbejdet mere sammen med Frederik Rønnow.

- Mit arbejde i Brøndby har overhovedet ikke nogen indflydelse på det valg, der bliver gjort her. Op til samlingen har vi i trænerteamet set begge målmænd lige meget, og vi har kontrol over, hvordan de har gjort det, og hvad de kan, siger Lars Høgh.

- Kommer du med en klar anbefaling til Åge Hareide om, hvem der skal stå på mål onsdag?

- Nej, det gør jeg ikke, men vi snakker selvfølgelig om det. Der er Jon Dahl (assistenttræner, red.) også med, men det er Åge, som træffer beslutningen til sidst, siger Lars Høgh.

Det forventes fortsat, at Kasper Schmeichel er klar til at spille søndag, hvor Danmark indleder VM-kvalifikationen med en hjemmekamp mod Armenien.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+