Lars Olsen jubler efter sensation: Jeg lovede jo fest

Færøerne havde ved seneste folketælling kun lige over 49.000 indbyggere

Færøerne vandt sensationelt mod Grækenland (Foto: AP)
Færøerne vandt sensationelt mod Grækenland (Foto: AP)

Men fodbold kan de efterhånden godt spille, og i aftes blev det til en ny sensation, da de tidligere europamestre fra Grækenland blev slået 2-1.

- Jeg synes, at vi viser mere og mere, at vi kan være med blandt de lidt større og bedre fodboldnationer, og det er et skridt på vejen. Det går den rigtige vej, siger Olsen til Kringvarp Føroya.

Danmark ligger ret godt til i kampen om EM-billetterne (Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Her er overblikket: Så tæt er Danmark på EM

Tidligere i kvalifikationen vandt Færøerne også udekampen mod Grækenland. Tilbage i november blev det en 1-0-sejr på udebane.

- Grækenland er et er rigtig godt fodboldhold, men vi var selvfølgelig bevidste om, at vi kunne vinde, for når vi har slået dem en gang, så kunne det lade sig gøre igen. Dermed ikke sagt, at hvis vi møder Grækenland igen om 14 dage, at vi så er favoritter, siger Olsen, der generelt glæder sig over hele oplevelsen.

Sådan så det ud, da Færøerne slog Grækenland tidligere i EM-kvalifikationen. (Arkivfoto: AP) Landsholdsfodbold Grotesk triumf: Færøerne leverer ny historisk sensation

- På pressemødet for 14 dage siden lovede jeg, at folk ville få en fest, og det synes jeg, at de fik, siger Færøernes danske landstræner Lars Olsen.

- Der var en fantastisk opbakning, og jeg synes, at vi gav dem den fest, de kom for at se. Spillerne er glade, tilskuerne er glade, og jeg er glad. Alle er glade. Og tilskuerne skal have en kæmpe tak for den støtte, de gav, siger Olsen.

Lars Olsen har haft mange hårde tider som færøsk landstræner, men nu kommer resultaterne for alvor (Foto: AP)
Lars Olsen har haft mange hårde tider som færøsk landstræner, men nu kommer resultaterne for alvor (Foto: AP)
 

Der er lavet nye stadionfaciliteter, og de 5.000 tilskuere larmede som altid godt på det hyggelige stadion.

Til september kommer et af gruppens tophold på besøg, og her lægger færingerne sig heller ikke ned.

- Nu er forventningerne der. Vi skal møde Nordirland næste gang her på Færøerne, og den skal vi så forsøge at vinde, siger Olsen.

Simon Kjær rejser i dag til Istanbul for at se nærmere på forholdene i Fenerbahce. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Klubskifte på vej: Kjær lander i dag i Istanbul

Færøerne tabte i oktober udekampen mod Nordirland med 2-0 efter to tidlige mål.

Efter sejren mod Grækenland har den lille nation nu lagt både Finland og Grækenland bag sig i tabellen, men med fem point op til Ungarn på tredjepladsen er der stadig lang vej til en playoff-plads.

9 kommentarer
Vis kommentarer