Laudrup afslører sjov VM-anekdote om selvsikre nigerianere

Nigeria havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de kunne tabe til Danmark i 1/8-finalen til VM i 1998. Det fortæller Michael Laudrup efter en samtale med stjernen Jay-Jay Okocha

Danmark chokerede den internationale fodbold-verden tilbage i 1998, da de rød-hvide bankede Nigeria 4-1 i 1/8-finalen til VM-slutrunden i Frankrig.

Danskerne var klare underdogs forud for opgøret efter nogle skuffende kampe i gruppespillet, mens nigerianerne til gengæld havde imponeret stort og var blevet de helt store VM-kæledægger.

Derfor var eksperterne helt enige - Danmark havde ikke en chance mod Okocha og de andre stjerner.

Michael Laudrup ligner en kommende landstræner om et års tid, når hans egen og Morten Olsens kontrakt udløber. (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Laudrup som landstræner om et år: Passer perfekt

Og det var ikke kun de fodboldkyndige, der ikke levnede danskerne en chance mod de afrikanske OL-vindere.

De nigerianske spillere var nemlig også selv aldeles sikre på at avancere til kvartfinalen. Det afslører Michael Laudrup i et interview, der spillede sin næstsidste kamp for landsholdet mod Nigeria.

Den tidligere danske landsholds-stjerne beretter om et møde med Jay-Jay Okocha dagen før opgøret, hvor den nigerianske kæmpe-profil i den grad afslørede afrikanernes selvsikkerhed.

- Vi var endt som nummer to i vores gruppe, men folk havde allerede afskrevet os der. Og nu skulle vi møde Nigeria. Alle regnede med, at det ville blive vores sidste kamp ved VM, siger Laudrup i interviewet.

- Det har været en svær beslutning, men jeg vil være med til at færdiggøre det, som jeg/vi har startet, siger Michael Laudrup om sin beslutning om at blive en sæson mere i Lekhwiya i Qatar (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Laudrup: Derfor bliver jeg i Qatar

- Vi kom til stadion dagen før for at træne. Og på vej ind møder vi faktisk det nigerianske hold, som lige havde afsluttet deres træning. Jeg kan huske, at Jes Høgh stod og snakkede med Jay-Jay Okocha ved indgangen, da de to var tidligere holdkammerater.

Laudrup sluttede sig til samtalen med Okocha, og den nigerianske stjerne afslørede herefter sin og sit holds store selvtillid over for de to danskere.

Du kan høre, hvad Okocha sagde til Høgh og Laudrup i det to minutter lange indslag herunder:

 

22 kommentarer
Vis kommentarer