Laudrup: Danmark må ikke opgive EM

Tour de France bør ikke spænde ben for EM-kampene i Parken i sommeren 2021, mener Michael Laudrup

Er landsholdet fortid for nogle af spillerne efter udskydelsen af EM? Video: Discovery Networks Danmark.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Michael Laudrup undrer sig over, at EM-kampene i Parken er i fare på grund af Tour de France-starten på dansk grund i 2021.

Det burde ifølge den tidligere landsholdsstjerne være muligt at afvikle begge begivenheder i Danmark, da der ikke datosammenfald.

- Hvorfor er det problem? Der er jo ingen kampe i Parken fra 2. til 4. juli.

- Jeg kan ikke forstå, hvis der skal vælges imellem de to begivenheder. Der skal naturligvis være plads til dem begge, siger Michael Laudrup til TV3 Sport.

Michael Laudrup har et stort ønske om, at EM-kampene i Parken ikke bliver spoleret af, at der også skal køres Tour de France-etaper på dansk grund i 2021. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Michael Laudrup har et stort ønske om, at EM-kampene i Parken ikke bliver spoleret af, at der også skal køres Tour de France-etaper på dansk grund i 2021. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

Dansk Boldspil-Union (DBU) skal senest på torsdag give UEFA besked om, hvorvidt København vil påtage sig værtskabet i 2021.

- Vi har for første og måske sidste gang fået tildelt en slutrunde om europamesterskabet, den tredjestørste idrætsbegivenhed i verden.

- Den mulighed må vi under ingen omstændigheder opgive, mener Laudrup, der er ansat som kommentator hos Viasat.

Endnu er der ikke tilrettelagt et endeligt kampprogram, men i 2020-udgaven af EM var det planen at placere Danmarks tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale (uden dansk deltagelse) i Parken fra 13. til 29. juni.

1. etape af Touren i 2021 skal efter planen først skydes i gang 2. juli, mens de følgende etaper køres fra Roskilde til Nyborg 3. juli samt fra Vejle til Sønderborg 4. juli.

- Et er at fratage alle danske fodboldfans muligheden for at opleve Danmark på hjemmebane i en slutrunde om europamesterskabet. Et andet at berøve spillerne på vort landshold tre kampe i Parken.

- Den oplevelse fik jeg aldrig selv. Det vil gøre mig ondt på vore landsholdsspilleres vegne, hvis de går glip af den; vel vidende, de aldrig får den igen, konkluderer Michael Laudrup.

EM-kampe i Parken er fifty-fifty

Medie: Premier League har startdatoen klar

AGF-truppen kaldt tilbage på arbejde

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind