Laudrup droppet til landstrænerjob

Japans fodboldforbund forventer snart at kunne lukke en aftale med Vahid Halilhodic

Michael Laudrup kommer næppe til at være landstræner for Japan i denne omgang. Og måske godt for det, for Laudrup er med egne ord glad for tilværelsen i Qatar. (Foto: Sune Søsted Paarup Odér)

Det japanske fodboldforbund (JFA) er snart klar med navnet på sin nye landstræner, og det bliver næppe Michael Laudrup.

Laudrup bekræftede midt i februar, at japanerne havde meldt deres interesse for at tilknytte danskeren som afløser for Javier Aguirre, men har også slået fast, at han han vil overholde aftalen med Qatar-klubben Lekhwiya, der løber indtil sommer.

I stedet ser det nu ud til, at den bosniske veteran Vahid Halilhodic får jobbet.

Se også: Laudrup fik bank i Champions League

JFA's præsident, Kuniya Daini, siger mandag til det japanske medie Kyodo News, at han forventer, at Halilhodic underskriver aftalen i forbindelse med et direktionsmøde i forbundet 12. marts.

- Jeg tror, det går i orden, siger Daini.

Japan har arrangeret testkampe 27. og 31. marts mod henholdsvis Tunesien og Usbekistan, og planen er, at den nye landstræner skal debutere ved den lejlighed.

Se også: Laudrup: Ja, der er interesse fra Japan

62-årige Vahid Halilhodic har en lang række engagementer på sit omfattende træner-cv, blandt andet som cheftræner for Lille, Rennes og Paris St. Germain i den bedste franske række.

Han førte Algeriet til 1/8-finalen ved sidste sommers VM i Brasilien, hvor Tyskland agerede stopklods efter forlænget spilletid, og senest stod han kortvarigt i spidsen for Trabzonspor i Tyrkiet.

Ekstra Bladet besøgte Michael Laudrup i januar, hvor han talte ud om livet i Qatar og den heftige kritik, der har været af landet:

7 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere