Laudrup dybt imponeret: Derfor blomstrer Eriksen

Landsholdet kan ikke undvære storscorende Christian Eriksen, vurderer Brian Laudrup

Christian Eriksen har været gennem en rivende udvikling, siden han i 2010 fik debut som spinkelt stortalent under Morten Olsen.

Teenageren kom med til VM i Sydafrika for at snuse til atmosfæren på toppen af fodbold-poppen, men det var først i de følgende år, at Eriksen voksede sig ind i rollen som playmaker i Olsens koncept, som handlede om boldbesiddelse, boldbesiddelse og mere boldbesiddelse.

Grinende Delaney: 'De ville ikke have, jeg fik mit hattrick'

Men selv om taktikken syntes skræddersyet til Christian Eriksen og den taktiske skoling fra Ajax Amsterdam, så blev Eriksen og landsholdet bare aldrig et lykkeligt match.

Midtbanespilleren blev ofte kritiseret for at fylde for lidt, og det blev kun til seks scoringer i 56 kampe under Morten Olsen.

Men under Åge Hareide har Christian Eriksen fundet succes-formlen, og pludselig får fodbold-Danmark lov til at nyde den tredje version af stjernen i rødt og hvidt.

En version, der med 10 mål i de seneste 11 landskampe til forveksling ligner den, der uge efter uge tryllebinder i Premier League.

Senest var to mål og tre assists i sejrene mod Polen og Armenien stærkt medvirkende til, at drømmen om billetter til VM i Rusland lever igen.

En af dem, der er mest imponeret, er Brian Laudrup, der som bekendt selv har en ganske hæderlig landsholdskarriere på CV’et, og i dag er ekspert-kommentator hos Kanal 5.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/580800 

Han peger på den nye spillestil som en del af forklaringen på forløsningen af Eriksens enorme potentiale.

- Den måde, hele holdet spiller fodbold på, er mere direkte. Og så må vi bare sige, at han er blevet 25 år og har fået mere erfaring. Han befinder sig som en fisk i vandet på dette hold, og han kommer bare frem til flere afslutninger, siger Brian Laudrup til Ekstra Bladet.

- Han tager simpelthen mere ansvar. Jeg ved ikke, om det er noget, der er kommet helt naturligt, eller om det er spillestilen. Men man kan ikke forestille sig et dansk landshold uden ham. Han betyder sindssygt meget, vurderer han.

Eriksen tweet

Europa-mesteren fra 1992, der selv scorede 21 landsholds-mål, er enig i, at Åge Hareide nu får fornøjelsen af en ny version af Eriksen, der kan profitere på den nye spillestil i kraft af sin egen, personlige udvikling.

- Ja, et eller andet sted. Han scorede ikke mange mål under Morten Olsen, men der var han også meget ung, og holdet havde en meget langsommelig spillestil.

- Dengang fik han bolden mere, og i de seneste kampe har jeg tænkt, at spillestilen måske ikke passede til ham, fordi det bliver meget mere fifty-fifty bolde, og spillet ikke går så meget gennem ham, forklarer Brian Laudrup, som kun har ros til overs for Christian Eriksens evne til at udvikle sig og omstille sit spil.

- Der, hvor jeg er mest imponeret over ham, er, at han også er i stand til at tilvænne sig til en ny spillestil – og stadigvæk være lige afgørende, siger Brian Laudrup om den mest centrale figur i den succes-bølge, der forhåbentlig kan bære Åge Hareides landshold hele vejen til Rusland. 

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/280266
Eriksen overgår Laudrup – men ikke Jon Dahl

Når man ser på de mest scorende midtbanespillere på landsholdet er Christian Eriksen med 10 mål i de seneste 11 landskampe havnet i fornemt selskab.

Han overgår således Danmarks største fodboldlegende, Michael Laudrup. Alle tiders bedste dansker scorede således ni mål i sine første 10 landskampe for Danmark.

Til gengæld bliver Christian Eriksen overgået af den nuværende assistenttræner på landstræner, Jon Dahl Tomasson.

Han præsterede faktisk i perioden fra 1. juni 2002 (VM-sejren over Uruguay i Japan/Korea – red.) til 29. marts 2003 (2-2 mod Rumænien i EM-kvalen – red.) at score 10 mål i 10 landskampe for Danmark.

Fire landsholds-bombere med mål i støvlerne 

TV: Så du Eriksens umulige detalje?

Superstjernen skred efter danske klø

Lettet Kong Christian: 'Vi har haft grimme kampe her'

Delaneys drømmeaften: Danmark slettede 46 år gammel målrekord

Mølby: Tottenhams helt store problem