Laudrup: Jeg blev tilbudt jobbet som landstræner

- Det var et vanskeligt valg, siger Michael Laudrup og fortæller, at han har haft en positiv dialog med DBU. Unionen har dog kun beskrevet Laudrup som 'relevant kandidat'

Michael Laudrup afslører, at DBU har tilbudt ham jobbet som landstræner (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup afslører, at DBU har tilbudt ham jobbet som landstræner (Foto: Lars Poulsen)

Tidligere i dag meddelte DBU-direktør Claus Bretton-Meyer, at unionen havde haft en dialog med Michael Laudrup om landstrænerjobbet. Som en 'relevant kandidat', hed det.

Men DBU har rent faktisk tilbudt Laudrup jobbet, skriver han selv i en mail til Ekstra Bladet og flere andre pressefolk.

- Jeg kan bekræfte at jeg for nogle måneder siden blev tilbudt jobbet, lyder det blandt andet fra Michael Laudrup, der samtidig forklarer sin tavshed om emnet på denne måde:

- Jeg har med vilje holdt ekstrem lav profil i forhold til landsholdet og landstrænerrollen igennem de seneste måneder selvom jeg har modtaget et hav af henvendelser fra jer på de danske medier, som har ønsket at vide hvor jeg stod.

- At jeg har indtaget denne position har dels været for at udvise respekt overfor landsholdet og ikke mindst Morten (Olsen, red.), da  holdet var midt i en vigtig periode hvad angik EM kvalifikationen. Og dels mente jeg også, at skulle nogen melde noget ud,så måtte det være DBU, da det er forbundet som søger ny træner og ikke jeg som søger jobbet.

DBU afslører: Laudrup vil ikke være landstræner

- Dette er nu sket. DBU har i dag udtalt sig om undertegnede i forhold til landstrænerrollen. Til det vil jeg sige at jeg kan bekræfte at jeg for nogle måneder siden blev tilbudt jobbet. Vi havde en god og positiv snak omkring dansk (landsholds) fodbold og om landstrænerrollen i DBU.

Her kan du høre Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurdere, hvorfor Michael Laudrup ikke vil være dansk landstræner

- Til et så betydningsfuldt job som landstræner i Danmark skal man være 100% sikker i sit valg og samtidigt også parat til at opfylde alle de krav som bliver stillet, på og især udenfor banen. At være landstræner i dag er nemlig ikke kun at forberede Danmarks 11 bedste spillere til den næste kamp.

Morten Olsen er tavs om Laudrups nej til landsholdet

- Så jeg gik og spekulerede et stykke tid over tingene. Jeg vil gerne indrømme at det var et meget vanskeligt valg, men i sidste ende valgte jeg altså at takke pænt nej.

- Dette meddelte jeg til DBU,så vi nåede aldrig til nogle egentlige kontraktforhandlinger.

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsens stiller her skarpt på DBU's rolle i jagten på en ny landstræner:
Opråb til DBU: Giv ny landstræner den opbakning Morten Olsen ikke fik