Laudrup mindes Guld-Harald: Han var sød og gæstfri

Michael Laudrup har kun godt at sige om Harald Nielsen og sender sine tanker til den afdødes enke og resten af familien

Michael Laudrup har kun godt at sige om Harald Nielsen. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup har kun godt at sige om Harald Nielsen. (Foto: Lars Poulsen)

Harald Nielsen vandt flere titler, store priser og ikke mindst tusindvis af danskeres hjerter, da han i 1960'erne markerede sig som en af verdens bedste fodboldspillere.

Men alle livets kampe kan ikke vindes, og desværre for den folkekære person lykkedes det ham ikke at besejre en alvorlig kræftsygdom, hvorfor Guld-Harald tirsdag sov stille ind i en alder af 73 år.

Men selv om der blev sat punktum for tilværelsen, synes Nielsen fortsat at leve videre i erindringen hos talrige store personligheder inden for dansk fodbold. En af dem er Michael Laudrup, der er trist til mode over afskeden med legenden, der ligesom han selv optog en plads i dansk fodbolds Hall of Fame.

- Det er en meget trist nyhed. Harald og hans kone Rudi har altid været nogle meget søde og gæstfri personer, så der er ingen tvivl om, at Harald vil blive savnet af mange mennesker. Vores tanker går naturligvis til Rudi, men også resten af familien, skriver Michael Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Bolognas hjemmeside hylder Harald Nielsen en sidste gang (Foto: Camilla Stephan) Italiensk fodbold - 12. aug. 2015 - kl. 11:46 Bologna mindes Guld-Harald: Farvel mester

Også den danske landstræner Morten Olsen, som Laudrup agerede assistent for i perioden 2000-2002, er fuld af lovord, når han sætter ord på den afdøde legende.

- For min generation var han en kæmpe stjerne. Dengang var der ikke jo ikke samme mængde fodbold på tv som i dag, hvor det nok er svært at forestille sig, hvor stor et navn Harald egentlig var, siger Olsen i en pressemeddelelse fra DBU.

- Han var en stor international stjerne i italiensk fodbold og vel nok det største danske navn nogensinde - uden at fornærme de andre gode spillere, der har spillet i Italien.

- Han fik debut på landsholdet som 17-årig - den yngste nogensinde - og han var en del af det fantastiske landshold, der vandt sølv ved OL i 1960. Han har haft er en helt fantastisk karriere, både på klubplan og på landsholdet, lyder det fra landstræneren.

Harald Nielsen var en af dem, som Allan Simonsen så op til som ung (Foto: Rasmus Baaner) Landsholdsfodbold - 12. aug. 2015 - kl. 09:34 Allan Simonsen sørger: Så stor var Guld-Harald

Harald Nielsen nåede at spille 14 landskampe i karrieren, og det blev til 15 mål i rødt og hvidt. På klubplan hentede han dog langt mere succes, og blandt de største bedrifter tæller et italiensk mesterskab med Bologna i 1964, hvor han for andet år i træk blev topscorer i Serie A.

I 2010 blev den tidligere angriber sammen med Preben Elkjær optaget i Dansk Fodbolds Hall of Fame som de første i rækken. Den tidligere Verona-spiller har i kølvandet på dødsfaldet fortalt, at Nielsen qua sin succes i Italien banede vejen for Elkjærs eget skifte til Serie A i 1984.

Skriv dit mindeord her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.