Lindegaard erkender fejlskifte: Har nok presset den lidt for meget

- Jeg skulle nok være taget til Preston allerede i sommer, fortæller Anders Lindegaard, som dengang valgte at bytte Manchester United ud med West Bromwich

Anders Lindegaard (tv.) er tilbage på landsholdet efter et par års pause. Den er primært blevet brugt på bænken i Manchester United og West Bromwich - men nu har målmanden igen fundet vej til spilletid og succes i Preston. (Foto: Lars Poulsen)
Anders Lindegaard (tv.) er tilbage på landsholdet efter et par års pause. Den er primært blevet brugt på bænken i Manchester United og West Bromwich - men nu har målmanden igen fundet vej til spilletid og succes i Preston. (Foto: Lars Poulsen)

GLASGOW (Ekstra Bladet): Det er ikke normalt, at landsholdets tredjemålmand er i søgelyset hos pressen. Han kan normalt gemme sig væk og begynde træningen langt før holdkammeraterne.

Men mandag var Anders Lindegaard i centrum på Ibrox, hjemmebanen for Glasgow Rangers.

Den 31-årige lejesvend i Preston er hidkaldt, fordi Kasper Schmeichel blev småskadet under søndagens træning og derfor hasteindkaldt som tredjemålmand.

Kasper Schmeichel trænede med mandag aften, men det er endnu ikke afgjort, om han starter testkampen mod Skotland. Hvis Åge Hareide sparer ham, får Jonas Lössl debut. Lindegaard må stadig nøjes med rollen som tredjekeeper.

Det er første gang i mere end tre år, Lindegaard er tilbage i landsholdstruppen. Men han har ikke udsigt til at spille fra start tirsdag aften mod Skotland.

- Jeg er fantastisk glad og stolt over at være med igen. Jeg har kun én enkelt træning til at vise, hvad jeg kan, siger Anders Lindegaard.

Se også: Målmandskrise på landsholdet: Han kan afløse Schmeichel

Han har længe været ude i kulden, fordi han ikke har fået spilletid på klubholdet. I Manchester United var han reserve og den rolle bevarede han efter sommerskiftet til West Bromwich. Et skifte, han nu erkender aldrig skulle have fundet sted.

For opholdet blev ikke særlig vellykket. I januar skiftede han på en lejeaftale til Preston i den næstbedste række.

- Jeg skulle være taget til Preston fra starten. Men jeg har altid haft en ambition om at presse mig mest muligt. Men set i bakspejlet har jeg nok presset den lidt for meget på forskellige tidspunkter i karrieren, siger Anders Lindegaard om de klubvalg, han har foretaget i karrieren.

Drømmen var at blive førstemålmand i Manchester United, siden var håbet at overtage ansvaret som førstekeeper i West Bromwich. Ingen af delene lykkes.

- Hvis min ambition alene havde været landsholdet, kunne jeg godt have truffet andre beslutninger i min karriere som havde optimeret de muligheder, siger han.

- Tingene er ikke gået den rigtige vej for mig i forhold til landsholdet. Men jeg ligger ikke søvnløs over de forkerte beslutninger, jeg har truffet for et halvt år siden, for tre eller fem år siden, forklarer Anders Lindegaard.

Fortryder du skiftet til West Bromwich i sommer?

- Selvfølgelig gør jeg det. Jeg rejste ikke derned for at sidde på bænken. Jeg har ambitioner om at spille i Premier League. Men sådan gik det mildest talt ikke, forklarer han.

Hvad skal der så ske til sommer?

- Lige nu er der en god dialog. Preston vil gerne have, jeg bliver i klubben. Men jeg ved, at der også er andre interesserede klubber, fastslår han.

Det ligger i kortene, at han ikke skal retur til West Bromwich, selv om kontrakten først udløber i sommeren 2017.

- Min agent Michael Stensgaard tager sig af, hvad der skal ske. Jeg glæder mig bare over udsigten til at spille meget fodbold for tiden, forklarer Lindegaard.

Se også: Stoke-keepers ankelbrud åbner døren for dansk rival

På landsholdet er Anders Lindegaard i konkurrence med blandt andet Kasper Schmeichel, som her fortæller om mesterskabschancerne i Premier League

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere