Lindstrøms indtog i Bundesligaen imponerer

Kasper Hjulmand ser lovende takter fra Jesper Lindstrøm efter skiftet fra Brøndby til Eintracht Frankfurt

Jesper Lindstrøm ses her i aktion mod Borussia Dortmund i Bundesligaen. Den kamp vandt Dortmund med 5-2. Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix
Jesper Lindstrøm ses her i aktion mod Borussia Dortmund i Bundesligaen. Den kamp vandt Dortmund med 5-2. Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er imponeret af, hvordan den tidligere superligaprofil Jesper Lindstrøm har håndteret sommerens klubskifte fra Brøndby til bundesligaklubben Eintracht Frankfurt.

Indtil videre har den 21-årige danske offensivspiller overgået landstrænerens forventninger, og det er også derfor, at Lindstrøm er forfremmet fra U21- til A-landsholdet efter en række afbud.

- Jeg er overrasket. Jeg synes ikke, det var, hvad man kunne forvente, når en ung dansk spiller kommer til Bundesligaen.

- Vi har set før, at det tager tid for unge danske spillere både at træde et niveau op og træde ind i omklædningsrummet og sætte sig i respekt. Det er ikke sådan lige til.

- Lindstrøm har sat i respekt fra start med kvalitet. Han spiller fuldstændig frit og har været en af deres bedste på den offensive del af banen, siger landstræneren.

Lindstrøm blev skiftet ind i pausen af Frankfurts ligapremiere mod Dortmund, og siden er han startet inde i kampene mod Augsburg og Bielefeld. Bider han sig fast i startopstillingen, kan man tale om et meget vellykket klubskifte, mener Hjulmand.

- Jeg synes, at 'Jobbes' skifte til Frankfurt er gået godt. Han har fået tre ligakampe for Frankfurt og er bare gået direkte ind på holdet og har spillet.

- Han er steppet et niveau op og har spillet godt. Det er et godt skifte for sådan en knægt, hvis han kan hægte sig på og få fast spilletid i Bundesligaen, siger landstræneren.

Samtidig mener han, at den rapfodede kreatør passer perfekt ind i den stærke tyske liga.

- Når kampene åbner sig, som de gør i Tyskland, så er det helt perfekt for ham, at det går frem og tilbage, for så får han lidt plads til at drive bolden, og i den fase har han været stærk, siger Kasper Hjulmand.

Jesper Lindstrøm har spillet en A-landskamp. Det var den coronaafbudsramte testkamp mod Sverige i november sidste år.

Offensivspilleren har muligheden for at øge det antal i løbet af den kommende uge, der byder på tre VM-kvalifikationskampe mod Skotland, Færøerne og Israel.

Opgøret mod Skotland spilles onsdag aften i Parken.

FAKTA: Danmark og Skotland har aldrig spillet uafgjort

Onsdag aften spilles den 18. fodboldlandskamp mellem Danmark og Skotland på herresiden, når de to landshold mødes i Parken i VM-kvalifikationen.

Ingen af de foregående 17 opgør mellem holdene er endt uafgjort.

Værd at bemærke er også, at de to hold ikke har mødtes i en kamp med point på spil siden VM-gruppespillet i Mexico i 1986, hvor Preben Elkjær blev matchvinder. Se oversigten over dem her:

* 1932: Danmark - Skotland 3-1 (testkamp).

* 1951: Skotland - Danmark 3-1 (testkamp).

* 1952: Danmark - Skotland 1-2 (testkamp).

* 1968: Danmark - Skotland 0-1 (testkamp).

* 1970: Skotland - Danmark 1-0 (EM-kvalifikationskamp).

* 1971: Danmark - Skotland 1-0 (EM-kvalifikationskamp).

* 1972: Danmark - Skotland 1-4 (VM-kvalifikationskamp).

* 1972: Skotland - Danmark 2-0 (VM-kvalifikationskamp).

* 1975: Danmark - Skotland 0-1 (EM-kvalifikationskamp).

* 1975: Skotland - Danmark 3-1 (EM-kvalifikationskamp).

* 1986: Danmark - Skotland 1-0 (VM-gruppekamp, neutral bane).

* 1996: Danmark - Skotland 2-0 (testkamp).

* 1998: Skotland - Danmark 0-1 (testkamp).

* 2002: Skotland - Danmark 0-1 (testkamp).

* 2004: Danmark - Skotland 1-0 (testkamp).

* 2011: Skotland - Danmark 2-1 (testkamp).

* 2016: Skotland - Danmark 1-0 (testkamp).

Samlet: Ti skotske sejre, syv danske sejr. Målscoren hedder 21-15 i Skotlands favør.

Kilde: DBU's landsholdsdatabase.