Løber ud ad bagdøren: Christian Poulsen stopper karrieren definitivt

Christian Poulsen har det godt med at være løbet ud ad bagdøren, og nu er det definitivt, at fodboldlegendens karriere er slut i en alder af 36 år

- Christian Poulsen er åben for en ny klub, men det skal være noget sportsligt spændende og også noget for familien.

Sådan har det lydt siden sommeren 2015, hvor Poulsen spillede sin seneste kamp 7. juni i FC Københavns 1-0-sejr mod Hobro i Parken.

Men nu er det definitivt slut for den danske midtbanelegende, der nåede 92 A-landskampe og som den eneste i verden nåede at spille i Europas seks største ligaer.

- Ja, han er stoppet. Der er ikke mere musik i det, siger Poulsens agent Jørn Bonnesen til Ekstra Bladet.

Rådgiveren kan dog ikke komme med den eksakte dato, hvor Poulsen besluttede, at fodboldkarrieren var ovre for evig og altid.

- Det er sådan, udviklingen er gået. De muligheder og tilbud, der kom, de var ikke af sådan karat, at det kunne friste, og så har vi ladet det ligge og ikke opsøgt noget selv, siger Bonnesen.

Mange lidt ældre spillere er taget til Kina, USA eller Indien for at afslutte karrieren, og den danske midtbanespiller var også eftertragtet her.

- Ja, der kom også tilbud derfra, men det var ikke noget for Christian, siger Bonnesen.

48193285.jpg 

En hjemmekamp mod Hobro blev - uden at vide det i det aktuelle øjeblik - Poulsens sidste fodboldkamp, men rådgiveren ærgrer sig ikke over, at det blev et stille exit.

- Hvis han havde ønsket det anderledes, så skulle han nok have fået det, men det her passer udmærket til Christians natur og personlighed, siger Bonnesen.

- Det er jo mærkeligt, for på banen var han jo noget af en kriger, men uden for banen er han det mest rolige og ydmyge, man kan forestille sig. Det passer ham fint, at han kunne løbe ud ad bagdøren, siger Bonnesen, der ikke pressede på for et mere spektakulært farvel.

- Jeg har jo kendt ham i mange år, og mange ting behøver jeg slet ikke sige. Jeg ved, hvordan han har det, siger Bonnesen.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/476255 

Christian Poulsen overvejer spændende tilbud

Christian Poulsen giver karrieren sidste skud

Christian Poulsen har det seneste halvandet år brilleret med gode tider to gange ved det københavnske halvmaraton CPH Half, og i august fik han debut på fodboldens Old Boys-landshold i 12-0-sejren mod Stenstrup. Senest blev det til to landsholdsscoringer i 8-1-sejren mod Jernløse.

- Han holder sig jo fit, som skal han spille i morgen. Han har altid været utrolig fit og god til at passe på sig selv, siger Bonnesen, der fortsætter som rådgiver for Poulsen, selvom det nu ikke omhandler fodboldkontrakter.

- Jeg hjælper ham med alt muligt. Jeg har jo været advokat for hele familien, og vi har fortsat god kontakt og vil altid have det, siger Bonnesen.

Mange fodboldspillere går trænervejen, når den aktive karriere er færdig, og Christian Poulsen har sammen med spillere som Peter Foldgast og Per Krøldrup da også hjulpet til med noget individuel træning i B93.

- Christian er jo et socialt interesseret menneske, og det er noget, han har gjort hobbymæssigt og udviklingsmæssigt, siger Bonnesen.

Ifølge rådgiveren så går Christian Poulsen i øjeblikket ikke med de store trænerambitioner, men går på nogle ikke-fodboldrelaterede kurser, hvor han udvikler sig.

Christian Poulsen med mellemnavnet Bjørnshøj spillede sin sidste af 92 landskampe ved EM-slutrunden i Ukraine i 2012, hvor han spillede den afsluttende kamp mod Tyskland næsten 11 år efter debuten i Parken mod Holland.

På klubplan startede han sin karriere i Holbæk, men kom til FC København i 2000, hvor han på naturligvis overtog styrmandsrollen på midtbanen fra Ståle Solbakken, der fik hjerteproblemer. Via FCK gik turen til succesfulde ophold i Schalke 04 og Sevilla, hvor han blandt andet var med til at vinde UEFA Cuppen.

Senere kom Poulsen til storklubberne Juventus og Liverpool og endte så i franske Evian, hvilket sendte ham op på siden af rumænske Florin Raducioiu, der dengang var den eneste med spilletid i de fem største ligaer.

Poulsen satte dog yderligere trumf på ved lige at få Ajax og den hollandske Æresdivision med på sit cv, inden han vendte hjem til FC København, hvor det efter hjemkomsten dog kun blev til 15 Superliga-kampe, og opgøret mod Hobro 7. juni 2015 blev altså nu definitivt karrierens sidste.

Billeder fra Christian Poulsens klubber:

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/944996

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/565510 

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/575373

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/628060

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/761191

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/1016009

48191787.jpg

Her laver Real Madrid-spiller en 'Christian Poulsen' og slår i maven:


Afsløring: Forlader Superliga-klub og går i storebrors fodspor

Kæmpeportræt af danskerklubben Ajax: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

Det skal superligaklubberne gøre i januar