Annonce:
Annonce:

Løser stort problem

Sponsorater for banker og spiludbydere kan igen optræde sammen hos hold, klubber og foreninger

Arbejdernes Landsbank trak sig i sommeren 2020 som trøjesponsor for det danske A-landshold på grund af loven om kviklån. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Arbejdernes Landsbank trak sig i sommeren 2020 som trøjesponsor for det danske A-landshold på grund af loven om kviklån. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

En bred politisk aftale justerer kviklånsaftalen og løser problematikken omkring sponsorater for dansk idrætsliv, så idrætten kan blive sponsoreret af forbrugslånsudbydere og spiludbydere samtidig.

Det oplyser Erhversministeriet.

Regeringen har tirsdag indgået aftalen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, der justerer aftalen, som var et opgør mod kviklån i december 2019.

Den nye aftale betyder, at forbrugslånsudbydere kan optræde i sammenhæng med spillereklamer i sponsorering af klubber, hold og foreninger.

Eksempelvis kan trøjesponsorater, navnesponsorater, klubblade, bandereklamer, sponsorvægge og lignende, som forbrugslånsudbyderen betaler klubben eller foreningen for, optræde sammen med spillereklamer.

Annonce:

Her har eksempelvis herrernes fodboldlandshold været i klemme, fordi det både reklamerede for Arbejdernes Landsbank og Danske Spils Oddset.

Markedsføring af forbrugslånsvirksomheder i forbindelse med reklame for spiludbydere vil dog fortsat være forbudt i en reklame både online, på tv og i det offentlige rum, lyder det.

Fungerede erhvervsminister Dan Jørgensen er glad for, at et bredt flertal har fundet en løsning på den problematik, der har været rejst fra idrættens verden om, at sportsklubber og lignende ikke kunne blive sponsoreret af den lokale bank, hvis klubben samtidig har haft sponsorater fra spiludbydere.

Men samtidig fastholder man opgøret med kviklån.

- Vi er i regeringen stolte af det opgør, vi har taget med kviklån og de ublu renter, vi tidligere har set på markedet.

Annonce:

- Samtidig lytter vi, når dansk idrætsliv siger, at deres økonomi bliver hårdt ramt. For de lokale håndboldklubber, fodboldklubber og lignende har alle en vigtig betydning for vores og ikke mindst danske børns fritidsliv, siger Dan Jørgensen.

Aftalen skal nu behandles i Folketinget, og regeringen vil lægge op til, at forslaget behandles i denne folketingssamling, så det kan træde i kraft inden sommeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: