Lykkelig Pione Sisto klar til det danske landshold

FC Midtjyllands stortalent har fået den endelige dispensation af DBU

I december blev Pione Sisto - til stor underholdning - udtaget til landsholdet. Nu har han fået sin endelige spilleberettigelse.

Jess Thorup fik fredag godt nyt i forhold til sommerens U21-slutrunde.

Han kan råde over FC Midtjyllands stortalent Pione Sisto, hvis han har lyst.

Dansk Boldspil-Union meddeler i en pressemeddelelse, at dispensationen om at afvige fra FIFA's såkaldte nationaliseringsregler er gået igennem.

Dermed kan han stille op for Danmark, hvis han har lyst.

Og det har Sisto.

- Det er en kæmpe glæde. Og længe ventet. Men det er kæmpestort, at være spilleberettiget og nu endelig kunne stille op for Danmark, siger Pione Sisto til dbu.dk.

- For dansk talentudvikling er det glædeligt, at formalia omkring Pione endelig er på plads, så må vi afvente det sportslige. Nu håber vi, at Pione kommer stærkt tilbage, så han kan komme i betragtning til EM-truppen, siger U21-landstræneren.

Pione Sisto blev dansk statsborger tidligere på året, men det krævede grønt lys fra FIFA i form af en 'international clearance', før højrekanten kunne spille officielle kampe i rødt og hvidt.

Se også: FCM kan blive plukket: Så mange profiler kan de miste

Se også: Lovpriser Sisto: Han er en fryd for øjet

Sisto har allerede været inde over landsholdet på en træningstur til tyrkiet i januar. I den ene af to uofficielle kampe scorede han tre mål i 7-1-sejren over Dinamo Bukarest.

Pione Sisto, der er født i Uganda af sydsudanesiske forældre og boet i Danmark, siden han var et halvt år, blev kåret som Superligaens bedste spiller i efteråret. Han har dog siddet ude i foråret med en lyskeskade.

- Selvfølgelig er EM i tankerne. Jeg er på vej tilbage og er begyndt at træne med holdet (i FC Midtjylland, red.), så jeg er optimistisk omkring at kunne være en del af EM-truppen til juni, siger han.

Se Sistos syv scoringer i Superligaen her

39 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere