Mand eller kvinde? Vil have landsholdskeeper tjekket

Det jordanske fodboldforbund kræver angiveligt, at der foretages en kønsundersøgelse af den iranske landsholdsmålmand Zohreh Koudaei

Det jordanske fodboldforbund mener, at Zohreh Koudaei på billedet i virkeligheden er en mand. Foto: Talibjan Kosimov/Getty Images
Det jordanske fodboldforbund mener, at Zohreh Koudaei på billedet i virkeligheden er en mand. Foto: Talibjan Kosimov/Getty Images

Er hun i virkeligheden en mand?

Sådan lyder mistanken om Irans landsholdskeeper Zohreh Koudaei, der mistænkes for at være en mand af det jordanske fodboldforbund.

Denne undren kommer i forlængelse af kvindelandskampen mellem Iran og Jordan 25. september ved de asiatiske mesterskaber, hvor Zohreh Koudaei vogtede buret for Iran.

Siden har det jordanske fodboldforbund krævet, at det asiatiske fodboldforbund (AFC) foretager en kønsundersøgelse af den 30-årige keeper.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Zohreh Koudaei er 30 år og målmand for det iranske kvindelandshold. Foto: Talibjan Kosimov/Getty Images
Zohreh Koudaei er 30 år og målmand for det iranske kvindelandshold. Foto: Talibjan Kosimov/Getty Images
 

Ikke første tilfælde
Det er ikke første gang, at spillere fra det iranske kvindelandshold er blevet anklaget for at være af det modsatte køn. Det svenske medie Aftonbladet skriver, at i 2015 blev otte spillere anklaget for at være mænd.

Irans forhistorie ligger blandet andet til grund for, at det jordanske fodboldforbund ønsker en kønsundersøgelsen af målmanden.

- I betragtning af vigtigheden af ​​denne turnering, mener vi, at vi har ret til at anmode om en gennemsigtig og grundig undersøgelse af uafhængige medicinske eksperter. Især i betragtning af Irans historie med snyd af køn og doping, skriver forbundet på Twitter.

Ifølge Sky News Arabia har AFC meldt ud, at man nu har gennemgået en test, hvor det kan konstateres, at Zohreh Koudaei er en kvinde.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.