Mareridt lurer for Argentina efter ny fiasko

Med et 1-1-resultat mod Paraguay har Argentina ryggen mod muren inden sidste gruppekamp i Copa America

Lionel Messi og Argentina risikerer, at end ikke en sejr over Qatar i den sidste gruppekamp vil være nok til at avancere til kvartfinalen. Foto: Douglas Magno/AFP/Ritzau Scanpix
Lionel Messi og Argentina risikerer, at end ikke en sejr over Qatar i den sidste gruppekamp vil være nok til at avancere til kvartfinalen. Foto: Douglas Magno/AFP/Ritzau Scanpix

Argentina skuffer igen i Copa America efter 1-1 mod Paraguay.

Med det uafgjorte resultat natten til torsdag har Argentina ryggen mod muren inden sidste gruppekamp mod Qatar.

Argentina tabte 0-2 til Colombia i første kamp i gruppen, og derfor skulle Argentina ud og jagte en sejr mod Paraguay natten til torsdag.

Det gik dog ikke som planlagt for Lionel Messi, Sergio Agüero og de andre argentinske stjerner, da Richard Suarez bragte Paraguay foran 1-0 efter 37 minutter på et indlæg fra Miguel Almirón.

Argentina kom tilbage i anden halvleg, efter at dommeren måtte bruge videodommersystemet VAR til at tildele Argentina et straffespark. Det tog Messi sig sikkert af med scoringen til 1-1.

Det gav de argentinske tilskuere og spillere tro på tingene, men blot seks minutter efter måtte de holde vejret, da Paraguay fik tildelt et straffespark efter en tackling fra Nicolás Otamendi.

Heldigvis for Messi og Argentina reddede målmanden, Franco Armani, bolden, og Argentina slap med skrækken.

Argentina formåede ikke at bringe sig i front i kampen, der derfor endte 1-1.

Læs også: Danske eksperter: Derfor fungerer det ikke for Messi og Argentina

Resultatet betyder, at Paraguay har to point i gruppe B, mens Argentina og Qatar har et point efter to kampe i gruppen. Qatar ligger foran Argentina med en bedre målforskel på et mål.

På vej mod historisk deroute
Colombia er inden sidste gruppekamp mod Paraguay sikker på at ende som gruppevindere efter sin sejr på 1-0 over Qatar tidligere på natten.

De to bedste hold går videre fra de tre grupper i Copa America. Derudover går de to bedste treere fra de tre grupper også videre.

Argentina skal slå Qatar i sidste runde og samtidig håbe på, at Paraguay ikke vinder over Colombia for at blive toer i gruppen og være sikker på avancement.

Det er endnu for usikkert at gisne om placeringerne i de andre grupper. Især gruppe C, hvor der fortsat kun er spillet en enkelt kamp.

Skulle Argentina stik mod forventning ryge ud allerede i gruppespillet, vil det ikke alene være en uhørt og historisk deroute. Det vil samtidig være en understregning af, at Lionel Messi og Argentina bare ikke skal vinde en stor turnering sammen.

Den gyldne generation af argentinske stjerner har i årevis kæmpet for at tage et stort trofæ i form af enten VM-pokalen eller Copa América-titlen. En tabt VM-finale (2014) og to tabte Copa América-finaler (2015 og 2016) er det nærmeste, de kommer.

Det er 36 år siden, Argentina sidst røg ud allerede i gruppespillet. Siden har kvartfinalen med undtagelse af 2001, hvor det argentinske fodboldforbund af sikkerhedsmæssige årsager efter terrortrusler trak landsholdet fra turneringen, været dårligste resultat.

Argentina har vundet Copa América og de Sydamerikanske Mesterskaber, som det hed indtil 1975 hele 14 gange. Kun Uruguay (15) har flere titler.

Læs også: Mystisk anholdelse efter Sala-ulykken

Læs også: Milan hyrer succes-træner i danskerklub

 

Læs også: Enrique stopper - fjerde landstræner på et år

Læs også: Neymar skyder med skarpt

32 kommentarer
Vis kommentarer