Medie: EM kan spilles i år

EM i fodbold kan meget vel blive flyttet til december i år. Det erfarer avisen The Telegraph

Det danske landshold skal måske spille EM allerede til december. Foto: Lars Poulsen
Det danske landshold skal måske spille EM allerede til december. Foto: Lars Poulsen

Det kan blive iført hue og handsker, at de danske roligans skal bakke fodboldlandsholdet op ved EM-gruppekampene i Parken.

Ifølge den britiske avis The Telegraph overvejer Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) således at flytte sommerens slutrunde frem til december. Det skriver avisen.

Turneringen skal egentlig begynde midt i juni og slutte en måned efter, men som følge af coronavirus er det ikke sikkert, at det er en mulighed at afvikle slutrunden som planlagt.

Aktuelt ligger stort set alle de europæiske fodboldligaer stille. Ved at flytte EM fra sommer til vinter giver det ligaerne en mulighed for at indhente det tabte i kampprogrammet i juni i stedet.

UEFA afholder et krisemøde tirsdag. Der ventes at komme en EM-afklaring herefter.

Tidligere har flere medier også erfaret, at Uefa vil rykke EM-slutrunden til sommeren 2021. I så fald vil det kollidere med det planlagte U21-EM samme sommer.

EM i 2020 - eller hvornår det nu bliver - skal afvikles på 12 forskellige stadioner i 12 forskellige lande. Parken er blandt EM-arenaerne og skal lægge græs til Danmarks tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale, hvor Danmark ikke kan deltage.

VM i 2022 skal afholdes i november og december i Qatar.

Tidligere har franske L'Equipe skrevet, at EM først skal afholdes i 2021. Det kan du læse mere om her: Ifølge L'Equipe er sommerens EM-fest udsat i et år. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Medie: EM i fodbold bliver udsat til 2021

Landsholdsfodbold FIFA vil udsætte alle landskampe i marts og april
Det bliver en voldsom dyr affære at udsætte EM i fodbold. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Koster milliarder at udsætte EM
Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold DBU bekræfter: Landskampe aflyst