Medie: København vil fortsat være EM-vært i 2021

Danmark vil fredag meddele Uefa, at Parken stadig kan være vært for EM i 2021, erfarer Politiken

Coronavirrusset har udskuldt sommerens EM-slutrunde, der blandt andet skulle afvikles i Parken i København, til næste år. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Coronavirrusset har udskuldt sommerens EM-slutrunde, der blandt andet skulle afvikles i Parken i København, til næste år. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der bliver efter alt at dømme stadig en EM-fodboldfest i København, selv om turneringen på grund af coronavirusset ikke skal spilles til sommer som planlagt.

Turneringen er udskudt et år og begynder i stedet 11. juni 2021, og her vil Danmark og Parken stadig gerne danne ramme om tre gruppekampe og en ottendedelsfinale, som det var planlagt i år.

Det vil Dansk Boldspil-Union (DBU) sammen med flere samarbejdspartnere - blandt andet Sport Event Danmark, Københavns Kommune og Parken - fredag meddele Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Det erfarer Politiken.

EM skulle have været afviklet i 12 forskellige europæiske lande i år for at markere turneringens 60-års fødselsdag, og den plan ønsker Uefa at holde fast i trods udskydelsen.

Forbundet har givet de 12 lande 3. april som skæringsdato for at melde tilbage, om de stadig ønsker at være værter.

Den danske direktør for Uefa Euro 2020, Lene Kryger, har tidligere sagt, at København stadig gerne vil være vært, men at det kunne blive en udfordring at få flyttet de koncerter, der var planlagt i Parken næste år.

Samtidig har det skulle afklares, om hotellerne i hovedstaden kan huse de mange besøgende til den tid. Det ser dog ifølge Politiken ud til at være løst.

Først 30. april skal de danske EM-værter levere et bindende tilsagn, hvor der skal udfyldes en lang række erklæringer og gives garantier til Uefa.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind