Medie: Spanien har fyret del Bosque

Nederlaget mod Italien blev ifølge AS sidste gang, Vicente del Bosque stod i spidsen for Spanien

Vicente del Bosque er færdig som spansk landstræner. Foto: AP
Vicente del Bosque er færdig som spansk landstræner. Foto: AP

De forsvarende europamestre fra Spanien blev mandag ekspederet ud af EM efter et 2-0-nederlag til Italien i ottendedelsfinalen, og det tidlige farvel har tirsdag kostet Vicente del Bosque jobbet som landstræner.

Det skriver den normalt velinformerede spanske avis AS.

Del Bosque sagde på pressemødet efter nederlaget mod Italien, at han måtte tale med præsidenten for det spanske fodboldforbund for at få afklaret sin fremtid. Den samtale har ifølge AS allerede fundet sted, og konklusionen er, at Vicente del Bosque forlader posten som spansk landstræner øjeblikkeligt.

Adiós, España! Italien sendte europamestrene ud

Avisen skriver videre, at den 65-årige træner vælger at gå på pension til trods for interesse fra både Premier League, Bundesligaen og Ligue 1.

Vicente del Bosque har spillet en stor rolle i den spanske dominans i fodboldverdenen, der for alvor tog fart i 2008 med et europamesterskab. Del Bosque tog dog først over efter den spanske EM-triumf, men herefter førte den rutinerede træner spanierne frem til både en VM- og EM-titel i henholdsvis 2010 og 2012.

Ved det seneste VM i 2014 skuffede Spanien og del Bosque dog med et exit efter gruppespillet, og med den tidlige hjemrejse fra EM, var del Bosques skæbne beseglet.

Spansk landstræner før stormøde: Ikke ligefrem planen

Spanien og Vicente del Bosques skilsmisse kommer ikke som den store overraskelse, da træneren allerede inden EM havde luftet tanken om, at EM ville blive den sidste opgave for ham i spidsen for 'La Furia Roja'.

AS skriver, at fyringen af del Bosque først bliver offentliggjort efter EM.

Den tidligere Athletic Bilbao-træner Joaquin Caparros menes at være favorit til at overtage jobbet efter del Bosque, mens andre navne som Carlos Garrido, Luis Fernandez, Pepe Mel, Roberto Martinez og Julen Lopetegui også nævnes som kandidater.

Del Bosque forsvarer De Gea efter sexmisbrugsbeskyldninger