Messis farvel overrasker fodboldeksperter

Niels Christian Frederiksen og Peter Grønborg kalder Lionel Messis karriere på landsholdet for 'uforløst'

Er det virkelig slut med Messi-jubel i den argentinske landsholdstrøje Foto: AP
Er det virkelig slut med Messi-jubel i den argentinske landsholdstrøje Foto: AP

Nyheden om, at Lionel Messi stopper sin landsholdskarriere, kommer bag på nogle af de danske fodboldkendere, der har fulgt ham tæt de seneste mange år.

Det gælder blandt andet Viasat-kommentator Niels Christian Frederiksen.

- Det kommer bag på mig, fordi han omsider var blevet en samlende figur på det argentinske landshold, men også fordi at kvalifikationen til VM i Rusland om to år allerede er i gang i Sydamerika, siger han.

Han kalder Messis karriere på landsholdet for halvt fuldendt.

- Den er uforløst og halvt fuldendt, selv om han netop har slået Gabriel Batistutas rekord for flest mål på landsholdet.

- Og for at nå op på siden af Maradona i argentinernes øjne skulle han som minimum have vundet VM. Nu har han tabt tre finaler på tre år, siger Niels Christian Frederiksen.

Han henviser til to tabte Copa America-finaler og VM-finalenederlaget til Tyskland i 2014. Faktisk har Argentina ikke vundet en titel siden 1993, hvis man ser bort fra OL.

Niels Christian Frederiksen føler sig ikke overbevist om, at Messi har spillet sin sidste landskamp, men at det er skuffelsen over endnu en tabt finale, der har fået den 29-årige superstjerne til at sige stop.

Samme fornemmelse sidder fodboldvært Peter Grønborg med efter at have hørt nyheden.

- Lad os nu vente og se, hvad der sker, når støvet har lagt sig.

- Men jeg er overrasket, fordi jeg ved, hvor stort landsholdsfodbold er i Argentina, siger Peter Grønborg, der især har fulgt spansk fodbold og dermed Messi tæt i mange år.

- Det gør mig trist at høre, for han er en fantastisk spiller, og det er synd, for han er ikke engang 30 år endnu og har mange gode år i benene, tror jeg, siger han.

Lionel Messi har spillet 112 landskampe for Argentina og scoret 55 mål - flere end nogen andre igennem tiderne i landsholdstrøjen.

2 kommentarer
Vis kommentarer