Mike: Jeg er kommet for at blive

Mike Jensen VIL landsholdet

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Nu er jeg kommet for at blive

Der har været et klart mønster for Mike Jensens landsholdskarriere.

Han kommer kun med hvert tredje år.

Han debuterede i en venskabskamp mod Tyskland i 2010. Siden kom han med igen i 2013 i en venskabskamp mod Polen, og nu er han tilbage igen for tredje gang på seks år. Altså hver gang med tre års mellemrum.

- Der skal ikke gå tre år, før jeg kommer med igen. Nu har jeg heldigvis en del træningspas til at vise mig frem, og det glæder jeg mig til. De to tidligere gange, hvor jeg har været med, har vi næsten ikke trænet, fordi vi skulle spille onsdagskampe, forklarer Mike Jensen.

Åge Hareide har kaldt ham en af de bedste midtbanespillere i Tippeligaen, og har derfor belønnet ham med en plads i truppen til Kirin Cup, hvor der tirsdag formiddag er afrejse. Landsholdet spiller fredag mod Bosnien og igen tirsdag mod enten Japan eller Bulgarien.

- Jeg føler, jeg har fundet min identitet som fodboldspiller. Min udvikling var på et tidspunkt gået lidt i stå, men jeg har de senere år fundet ud af, hvad jeg er god til og mindre god til.

- I Brøndby spillede jeg meget på den defensive midtbane, men jeg er nu engang bedst på modstanderens banehalvdel. Derfor er jeg i dag mere en 10’er (offensiv midtbane) frem for en defensiv midtbanespiller, forklarer Mike Jensen, der føler sig godt tilpas i den norske mesterklub.

Han kender sin plads i landsholdets hierarki og forventer ikke at træde direkte ind i startformationen.

- Jeg er med her for at lære og kender min rolle på holdet, siger Mike Jensen og skæver over til Pierre Emile Højbjerg.

Ham så han sidst, da han var et talent og løb rundt i Brøndby. Nu har Højbjerg overhalet Mike Jensen og er foran ham i landsholdskøen.

25 kommentarer
Vis kommentarer