Modstander beklager Danmark: Nu tager de konsekvensen

Slovakiet sælger billetter til aftenens landskamp for bare én euro, og de, der har betalt mere end én euro, kan få deres billetter refunderet

Her kommer Danmarks nye landshold. Foto: Lars Poulsen
Her kommer Danmarks nye landshold. Foto: Lars Poulsen

Det vækker opsigt over det meste af fodboldverdenen, at Danmark senere onsdag sender et landshold på banen i testkampen mod Slovakiet bestående af divisions- og serie-spillere.

Blandt andet hos modstanderen fra Slovakiet, hvor man mildest talt undrer sig over, hvad der foregår - altså ligesom de fleste i Danmark gør.

Her havde man håbet på at bruge kampen som forberedelse til Nations League-opgøret mod Ukraine, men der er ikke meget forberedelse i at møde et dansk hold uden 'rigtige' landsholdsspillere. DBU spilder med andre ord Slovakiets tid ved at sende et hold af divisionsspillere.

Slovakiets fodboldforbund udsendte tirsdag en meddelelse, hvor man blandt andet fortalte, at Danmark har lovet Slovakiet økonomisk kompensation, at fans kan få refunderet deres billetter til kampen, og at man nu kan købe billetter til bare én euro stykket - svarende til 7,5 kroner.

- Det slovakiske fodboldforbund er kede af situationen omkring kampen mellem Slovakiet og Danmark. Vi er blevet ofre for det danske fodboldforbunds konflikt. Vi er bekymrede over, at vi nu skal spille mod spillere fra de lavere rækker i stedet for at møde den stærkest mulige modstander.

- Fra dansk side er vi lovet økonomisk kompensation for de udgifter, der er i forbindelse med organiseringen af kampen. Det slovakiske fodboldlandshold lider skade af hele situationen. Det ikke er en god forberedelse til Nations League-opgøret i Ukraine, fordi det er en modstander af meget lavere kvalitet.

Artiklen fortsætter under billederne

Det nye landshold. Foto: Lars Poulsen
Det nye landshold. Foto: Lars Poulsen

Det gamle landshold. Lars Møller / Ritzau Scnapix
Det gamle landshold. Lars Møller / Ritzau Scnapix

Slovakiets største stjerne Marek Hamsik får ikke den modstand, han havde ventet, og tilskuerne kan nu få billet til kampen mod Danmark for mindre end en liter mælk koster. Foto: AP
Slovakiets største stjerne Marek Hamsik får ikke den modstand, han havde ventet, og tilskuerne kan nu få billet til kampen mod Danmark for mindre end en liter mælk koster. Foto: AP
 

Her er det 'nye' danske landshold:

Morten Bank, Avarta, målmand
Christian Bannis, TPI, forsvar
Mads Priisholm Bertelsen, TPI, forsvar
Christian Bommelund Christensen, Jægersborg Boldklub, forsvar
Rasmus Gaudin, Vanløse, midtbane
Adam Fogt, Kastrup, midtbane
Anders Fønss, TPI, angriber
Victor Hansen, Frederikssund, forsvar
Anders Hunsballe, Greve, midtbane
Oskar Højbye, Vanløse, midtbane
Christoffer Haagh, Jægersborg Boldklub, målmand
Christopher Jakobsen, Hillerød, midtbane
Nicolai Johansen, Vanløse, forsvar
Rasmus Johanson, HIK, midtbane
Kevin Jørgensen, Jægersborg Boldklub, midtbane
Kasper Kempel, Skovshoved, midtbane
Daniel Nielsen, Vanløse, forsvar
Troels Cillius Nielsen, Birkerød, angriber
Christian Offenberg, Avarta, angriber
Kasper Skræp, TPI, forsvar
Daniel Holm Sørensen, Skovshoved, angriber
Louis Veis, Jægersborg Boldklub, angriber
Simon Vollesen, Birkerød, midtbane
Victor Larsen, TPI, målmand

Claus Bretton-Meyer har hyret en psykolog til de nye landsholdsspillere. Foto: Phillip Davali Landsholdsfodbold - 4. sep. 2018 - kl. 16:04 DBU hyrer psykolog - frygter chikane mod det 'nye' landshold

- Det slovakiske fodboldforbund håber, at fansene vil støtte om op landstræner Jan Kozaks landshold og ikke forlade dem i denne svære situation. Vi håber, fansene vil støtte os. Derfor sætter vi også billetprisen ned til et symbolsk beløb på én euro, og profitten går til fodboldforbundets fond.

- Fans, som har købt billetter, vil få beløbet refunderet. Har man købt en billet til 26 euro, får man 25 euro igen, og har man købt en billet til 16 euro, får man 15 igen (26 euro svarer til 194 kroner, red.).

- Det slovakiske fodboldforbund vil i øvrigt opfordre UEFA til at tage hånd om denne situation og sikre, at den får konsekvenser, står der i meddelelsen fra Slovakiet.

Godt nok er det 'kun' en testkamp, men det er dog en testkamp, hvor man må lave seks testkampe, ikke 12. Det betyder, at kampen tæller til verdensranglisten, og dermed er den i en eller anden form godkendt af det europæiske fodboldforbund.

Senest er det kommet frem, at fraværet af Danmarks oprindelige landshold også får konsekvenser på tv, som du kan læse her.

Daniel Holm har sat på de sociale medier forklaret, hvorfor han takkede ja til at spille på det danske nød-landshold. Privatfoto Landsholdsfodbold - 4. sep. 2018 - kl. 22:53 Daniel træder frem: Derfor sagde jeg ja til landsholdet

Stemme fra fortiden: Stig Tøfting kom ufrivilligt i centrum kort inden Danmarks kamp mod Senegal. Han fik travlt med at få sine stedforældre til at skærme børnene mod medierne. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

Michael Laudrup takker Dunga fra Brasilien efter den vanvittig spændende kvartfinale. Laudrup og Danmark er ude af VM, og allerede længe inden nederlaget har han besluttet at indstille karrieren efter slutrunden. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Da Laudrup chokerede hele Danmark: Vi vidste at det var slutningen

Nogle af de danske spillere på vej til hotellet. Dem skulle John 'Faxe' Jensen lærer at kende, så han kan sammensætte en startopstilling onsdag aften. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 5. sep. 2018 - kl. 06:26 Faxe på bar bund: - Hvad hedder du?

72 kommentarer
Vis kommentarer