Morten Olsen afslører: Jeg var på Abramovich' yacht

200 af spidserne i dansk fodbold sagde farvel til Morten Olsen, da DBU holdt afskedsreception – han har fået mange store tilbud gennem årene

Til receptionen var blandt andre Michael Laudrup, der havde meget rosende ord til den tidligere landsholdstræner (Video: Julie Nolsöe)

Morten Olsen har været en landstræner, der i sandhed har skilt fodbold-Danmark.

Der har været dem, der har elsket den måde han spiller på. Men der har også været dem, der for mange år siden havde fået nok af Morten Olsens tilgang til fodbold.

Mandag skilte Morten Olsen ikke fodbold-Danmark. Her var toppen af kransekagen samlet hos DBU for at takke den afgående landstræner for 35 års virke i dansk landsholdsfodbold.

I omegnen af 200 fodboldpersonligheder var mødt frem og hyldede manden, der som den eneste i verdenshistorien har spillet flere end 100 landskampe og siden stået i spidsen for sit land i flere end 100 landskampe.

De store navne stod i kø for at takke og hylde Morten Olsen.

Blandt de fremmødte så man:

Michael Laudrup, Daniel Agger, Peter Møller, Martin Jørgensen, Torben Frank, Kasper Hjulmand, Morten Wieghorst, John Faxe Jensen, Mark Strudal, Flemming Povlsen, Stig Tøfting, Frank Arnesen, Bjarne Goldbæk, Troels Bech, Søren Lerby, John Sivebæk, Søren Busk, Kim Milton Nielsen, Carsten V. Jensen, Jørgen Henriksen, Dennis Rommedahl, Lars Høgh, Jon Dahl Tomasson, Svend Gehrs, Flemming Toft, Jim Stjerne Hansen og ikke mindst B 1901-legenden Hans Ewald Hansen.

Morten Olsen var glad for at se den nye landstræner Åge Hareide til sin reception (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen var glad for at se den nye landstræner Åge Hareide til sin reception (Foto: Lars Poulsen)

Fik et wake up-call

DBUs formand, Jesper Møller, holdt en meget upersonlig tale, hvor han mest gik op i tal og statistik.

Men han afslørede dog, at der har været store problemer med dialogen mellem DBU og Morten Olsen.

- Jeg fik på et tidspunkt et wake up-call fra Daniel Agger, sagde Jesper Møller og uddybede:

- Jeg tog en snak med Morten, så han fik en ordentlig og værdig afsked. Jeg siger ikke farvel, men på gensyn. Vi har i DBUs bestyrelse brug for Mortens kompetencer og håber, han vil hjælpe os med arbejdet i fremtiden, sagde Jesper Møller.

Tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen afslørede, han lavede den første aftale med Morten Olsen på en frokostrestaurant i Køge.

Morten Olsen har været eftertragtet hos Chelsea-ejer Roman Abramovich (Foto: AP)
Morten Olsen har været eftertragtet hos Chelsea-ejer Roman Abramovich (Foto: AP)

Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 - kl. 16:45 Laudrup hylder Olsen: Så stor er hans betydning

Men han fandt også hurtigt ud af, at Morten Olsen var attraktiv for mange klubber og forbund.

- Da vi kom hjem fra EM 2004, fik jeg en henvendelse fra det hollandske og tyske fodboldforbund, der ville have Morten. Men jeg har også fået henvendelser fra både Wolfsburg, Leverkusen og Frankfurt i den tid, Morten har været landstræner, forklarede Jim Stjerne Hansen til Ekstra Bladet.

Han slog fast:

- Morten sagde altid, hvis I (DBU) ikke synes det er en god ide, så lever jeg med det. Og vi ville ikke af med Morten Olsen.

Snakkede med Kejseren

Morten Olsen havde forberedt en lang takketale. Tre-fire tætskrevne sider med, hvor en overstregningstusch skulle fremhæve de pointer, han gerne ville have ud.

Han gav i hvert fald de fremmødte et indblik i, at interessen for ham har været stor gennem årene.

- Jeg har været på Roman Abramovichs yacht ved Kronborg. Jeg har snakket med Franz Beckenbauer (om et job i Bayern München) og Rudi Völler (sportsdirektør i Bayer Leverkusen). Jeg har talt med folkevognsfabrikken, og vi talte om andet end biler (klubben er storsponsor for Wolfsburg), sagde Morten Olsen med et signal om, at der i tidens løb som dansk landstræner har været masser af tilbud udefra.

- Men jeg har aldrig fortrudt, jeg blev som landstræner. Det har været et fantastisk job. Det er et svært job, hvor du ikke skal ryste på hånden, påpegede Morten Olsen.

Roman Abramovich' yacht er verdens største (Foto: Linda Johansen)
Roman Abramovich' yacht er verdens største (Foto: Linda Johansen)
 

Han kvalificerede Danmark til fire af otte slutrunder. Og det var han ikke tilfreds med.

- Vi var tæt på at kvalificere os syv gange, men gjorde det kun i fire tilfælde. Det er ikke godt nok, erkendte Morten Olsen, der også kritiserede den nye DBU-ledelse.

- Jeg brød mig ikke om den afsked Lars Berendt (DBUs daværende kommunikationschef) fik. Han gjorde meget for DBU og landsholdet. Han havde fortjent en bedre afsked, lød det fra Morten Olsen, der også havde sørget for, at Lars Berendt var blandt gæsterne til fodbold-awarden mandag aften.

Morten Olsen hyggede sig godt med gæsterne til receptionen (Fotos : Lars Poulsen)

 

 

 

 

I 15 år stod han i spidsen for det danske landshold - som træner. Før det nåede han som spiller at repræsentere Danmark 102 gange fra 1970 til 1989. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Intl. fodbold - 14. mar. 2016 - kl. 08:33 Morten Olsen vælter sig i tilbud

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere