Morten Olsen afviste Tottenham: Ku' ikke få hunden med

Danmarks tidligere anfører og landstræner var tæt på et skifte til engelsk fodbold, fortæller han

Arkivfoto: Lars Poulsen
Arkivfoto: Lars Poulsen

Skulle der komme et ekstraordinært godt tilbud, så vil Morten Olsen ikke udelukke noget.

Sådan har det tidligere lydt fra det danske fodboldlandshold forhenværende træner, siden han stoppede i efteråret 2015.

Australien henvendte sig, da deres cheftræner, Ante Postecoglou, trak sig efter en vellykket VM-kvalifikation sidste efterår.

Men danske Olsen takkede nej.

Og derved bliver det.

Til Michael Meyerheim, der har besøgt den nu 68-årige Olsen i hjemmet udenfor Bruxelles, tilkendegiver han, at det er forbi.

Det er en kombination af flere ting, der gør, at han ikke genoptager tilværelsen som fodboldtræner.

Mest af alt fordi han trives så pokkers godt, hvor han er.

- Det er sjældent, jeg bruger ordet fantastisk. Men jeg må sige, at det er sådan, vi har det, siger han.

I programmet 'Meyerheim & stjernerne', der kan ses på TV2 Charlie, er Morten Olsen en af flere kendte ansigter, der åbner sit hjem for Michael Meyerheim.

I programmet, der kan ses på TV2 Play, fortæller han blandt andet om afskeden med trænergerningen for det danske landshold.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke savner det. Jeg savner omklædningsrummet og jargonen. Det kommer man da til at savne, fortæller Olsen, der stod i spidsen for Danmark fra 2000 til 2015 - 166 landskampe i alt.

Før det nåede han 102 landskampe som spiller, hvilket var rekord i mange år.

Morten Olsen, Klaus Berggreen, Søren Busk og co. på vej ud af banen efter 4-2-sejren over Sovjetunionen i 1985. Foto: Morten Langkilde
Morten Olsen, Klaus Berggreen, Søren Busk og co. på vej ud af banen efter 4-2-sejren over Sovjetunionen i 1985. Foto: Morten Langkilde
 

Som træner førte han Danmark til VM i 2002 og 2010 samt EM i 2004 og 2012.

Han fortæller, at det var en 'vanvittig hård afsked', da beslutningen om at stoppe først var truffet. Men han har ikke fortrudt. Heller ikke, at tan takkede nej til buddet om at blive australsk landstræner ved VM, hvor der blandt andet venter en kamp mod Danmark.

- Jeg har det godt med det. Jeg har været der før, og det har været spændende. Men entusiasmen og energien, der er altafgørende, er der ikke mere.

Som spiller peakede Olsen relativt sent fra slutningen af 20'erne og ti år frem.

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Karrierens højdepunkter kom i belgiske Anderlecht, som han vandt tre mesterskaber og en UEFA Cup med i første halvdel af 1980'erne. I 1984 nåede klubben finalen igen i UEFA Cup'en - mod engelske Tottenham.

Men briterne vandt efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, hvor Morten Olsen var en af to spillere, der brændte for Anderlecht.

Efterfølgende forsøgte Tottenham at hente den ellers 35-36-årige Olsen til London.

Havde det ikke været for Morten Olsens hund, var aftalen kommet i stand, fortæller han.

- Ja, jeg fik et tilbud fra dem i '84 eller '85. Det ville være et godt skridt. Jeg var 35 eller 36. Det var jo fantastisk i virkeligheden. Men jeg havde bare glemt...jeg havde en forholdsvis gammel hund, der i så fald skulle i karantæne. Så vi skulle tænke os godt om, og så endte jeg med at fortsætte et år mere i Anderlecht, siger han og tilkendegiver, at Tottenham 'var en fantastisk klub'.

Hans mellemmand dengang, som han fortsat løber på, husker stadig historien.

- Han rystede på hovedet dengang. Det gør han stadig, når jeg møder ham. Men vi er alle forskellige som mennesker. Men man skal vælge ud fra sine ambitioner, og hvordan man vil have sit liv til at være, siger Olsen.

Andreas Bo Pedersen gik i 2016 ind i Rishøj Boldklub, der kort tid efter blev til Køge Nord FC. Det har han ikke fortrudt. Foto: Jonas Olufson Plus Andreas Bo: Jeg gider ikke gå og lege pengemand

Fotocollage: Ritzau Foto Sport og Spil Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol

Michael Gravgaard fortæller om tiden som kræftpatient. Foto: Mikkel Berg Pedersen Sport og Spil Eks-landsholdsspiller kræftfri: Jeg blev bange for at dø

44 kommentarer
Vis kommentarer