Morten Olsen skældte ud på stjernerne

Nicklas Bendtner og Christian Eriksen fik landstrænerens kærlighed at føle ved søndagens træning i Helsingør

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man få den tanke, at fodbold-Danmark helt har glemt Morten Olsens landshold.

Bare en uge før skæbnekampen mod Serbien i Parken - og et døgn før testen mod Montenegro i Viborg - var der fire-fem søvnige spillere per journalist på landsholdsbasen Hotel Marienlyst, mens resten af pressekorpset har blikket stift rettet mod Superligaen.

Godt 100 nordsjællændere havde dog valgt at nyde formiddagssolen i selskab med Olsens aktuelle blanding af 'voksne' og U21-spillere, og de fik masser af underholdning, da der blev trænet højt pres.

Landstræneren har brug for mindst én angriber til sin trup. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Morten Olsen mangler tre spillere i sin trup

Her var landstræneren nemlig alt andet end tilfreds med indsatsen fra de søvndrukne stjerner Nicklas Bendtner og Christian Eriksen.

- Hvilket hul lukker du?, brølede Olsen til en forvirret Bendtner, der et kort sekund lignede en mand, der i den grad savnede et brugbart svar.

- Kom nu, luk hullet, gjaldede Olsen flere gange, før angriberen fik gang i bentøjet og fik lagt lidt pres på U21-duoen Jannik Vestergaard og Frederik Sørensen.

Tottenham-profilen Christian Eriksen fik samme tur i vridemaskinen, da han var for længe om at komme på plads.

Pierre-Emile Højbjerg har ikke trænet fuldt med i landsholdslejren, men forventer at være klar til kampene mod Montenegro og Serbien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Højbjerg melder sig klar trods ømme ben

I pres-øvelsen lod Olsen Yussuf Poulsen husere på højrekanten, og dermed ligner det følgende opstilling mod Montenegro mandag aften med det lille forbehold, at Simon Poulsen overtager venstreback, hvis Nicolai Boilesens skade holder ham ude.

Kasper Schmeichel - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Simon Poulsen - Pierre Emile Højbjerg, Michael Krohn-Dehli, William Kvist - Yussuf Poulsen, Nicklas Bendtner, Christian Eriksen.

En kamp, som Olsen forsvarer relevansen af, selvom han har været tvunget til at fylde op med U21-spillere i fraværet af superliga-spillerne, ligesom skader til Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite tvinger ham til at supplere med yderligere tre spillere efter mandagens testkamp.

- Det er en kamp, det var nødvendigt at få, fordi det er et par måneder siden sidst. Det er fint at få trænet, men det er også godt at få en kamp. Vi har en del spillere med i forsvaret, der har spillet nogle kampe sammen, så der er nogle ting, som skal genopfriskes. Der skal ikke eksperimenteres, den tid er forbi, siger Olsen, der dog først og fremmest har blikket stift rettet mod lørdag og Serbien.

- Vi kigger på det fysiske, så der er friske ben på lørdag. Her handler det om, at spillerne rammer et højt niveau, for vi har ikke så mange kampe. Jeg synes allerede, at det er enormt ærgerligt, at vi ikke har Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite med på lørdag, for det er spillere, der kommer med kreativitet og den fart, der er så vigtig i topsport, forklarer Morten Olsen og erkender , at mandagens kamp i Viborg bliver præget af hensynet til lørdagens kamp, hvor der står EM-billetter på spil

Torsdag eftermiddag præsenteres Schmeichels nye samarbejde med DBU. (Video: AP) Landsholdsfodbold TV: Her er Schmeichels nye rolle

- Vi skal jo også præsentere et godt hold på lørdag. Nu må vi se, siger Olsen, der ikke vil vurdere, hvor meget, han kan bruge mandagens generalprøve til. 

- Det må I analysere, lyder det korte svar fra Morten Olsen, der fik yderligere problemer, da en skadet Nicolai Boilesen forlod træningen.

Nicolai Boilesen har fået meget kritik i denne sæson. I næste sæson spiller han i en anden klub. Ajaxs sportsdirektør Marc Overmars slog onsdag fast, at parterne skilles her i sommerens transfervindue. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Boilesens svære år: Modgangen har styrket mig

12 kommentarer
Vis kommentarer