Nadia Nadim færdig i storklub før tid

Nadia Nadim har fået ophævet sin kontrakt i Manchester City et år før udløb

Nadia Nadim er færdig i Manchester City. Foto: Mancity.com
Nadia Nadim er færdig i Manchester City. Foto: Mancity.com

Det blev kun til et enkelt år for den danske landsholdsstjerne Nadia Nadim i den engelsek storklub Manchester City. Tidligt onsdag eftermiddag bekræfter klubben, af Nadim er fritstillet.

- I dag har klubben afbrudt kontrakten med den 30-årige spiller efter drøftelser med diverse relevante interessenter. Fra 1. januar vil Nadim derfor være en fri spiller, lyder det på klubbens hjemmeside.

Ved kontraktunderskrivelsen i september 2017 var der ellers stor glæde hos Manchester City-manager Nick Cushing.

- Vi er virkelig glade for at få hende til klubben. Vi kiggede på hende, da hun spillede i Fortuna (Hjørring, red.), og vi fortsatte med at følge hende i Portland. Vi tog over og så på hende ved EM-slutrunden, hvor vi også talte med hende, sagde han dengang til klubbens hjemmeside.

- Hendes fysiske egenskaber og hendes tilstedeværelse som angriber vil helt sikkert forbedre vores hold. Det er derfor, vi er glade for at få Nadia til klubben, for hun har kontinuerligt scoret mål for de klubber, hun har spillet for, lød det.

Nadim i nedtur på landsholdet, da VM-slutrunden glippede. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nadim i nedtur på landsholdet, da VM-slutrunden glippede. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ole Gunnar Solskjær er ny United-manager. Foto: AP Manchesteru - 19. dec. 2018 - kl. 10:30 Efter bommert: Nu bekræfter United ny manager

Glen Riddersholm umiddelbart efter sin ansættelse i Vendsyssel. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix. SønderjyskE - 19. dec. 2018 - kl. 10:41 Riddersholm stopper som sportsdirektør: Tager over i SønderjyskE

Allerede i juli var Nadim imidlertid træt af at være i klubben.

- Det er en fantastisk klub på mange måder, men det er det ikke for mig. - Jeg har aldrig følt mig hjemme i Manchester eller i Manchester City, og jeg har gjort det klart for ledelsen, at jeg vil væk. Det er en følelse, jeg har haft længe, sagde Nadia Nadim til BBC.

City ville dog ikke slippe hende og i august vendte Nadim på en tallerken og fortalte, at hun ville blive i klubben.

- Der har været lidt drama, men det har så løst sig. Nu gør de alt, for at jeg skal føle mig tilpas, og det har været godt. Jeg har kontrakt med City til og med til næste år, og jeg spiller også i City til næste år, sagde hun til DR.

Med dagens ophævelse af kontrakten står det imidlertid klart, at Nadim ikke opfylder den kontrakt, der løber 2019-sæsonen med.

Samlet blev det til otte mål i 28 kampe for Nadim i Manchester City. Hun har tidligere spillet for Portland Thorns og Sky Blue FC i USA, mens hun har repræsenteret Fortuna Hjørring, Skovbakken, Viborg, B52 og Gug i Danmark.

Se også: Skyder Nadim ned: Derfor stoppede jeg som landstræner!

Se også: Hylder fantastisk Nadim: 'Hun viser klasse'

Nadia Nadim har vundet alle fodboldinteresserede danskeres hjerter med sin fremtoning under EM-slutrunden i Holland. Foto: Ritzau Sport og Spil Nadia Nadim flygtede fra Taliban

Diana Nadim har fundet lykken ved boksning efter en barndom med op- og nedture. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Storesøster er fodboldstjerne - lillesøster deler øretæver ud

100 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere