Annonce:
Annonce:

Nadim afslører: Derfor blev landstræner fyret trods EM-succes

Nu kommer den endelig! Sandheden om Nils Nielsens afgang som landstræner oven på EM-succesen sidste sommer – ifølge Nadia Nadim

Nadia Nadim og Nils Nielsen efter EM-finalenederlaget til Holland sidste sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nadia Nadim og Nils Nielsen efter EM-finalenederlaget til Holland sidste sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det kom fuldstændig bag på Nils Nielsen, da han i august sidste år tog til EM-evaluering med DBU – og endte dagen med at blive fyret. Succestræneren bag kvindelandsholdets EM-sølv havde ellers kontrakt frem til januar i år og var overbevist om, at samtalen ville munde ud i en forlængelse af dén deal.

Undervejs ved EM i Holland smuttede landstræneren pludselig hjem i to dage af ’personlige årsager’, og der har været spekuleret i, at udflugten måske var den faktor, der udløste det, der vist i fagsproget blev kaldt en opsigelse af samarbejdet.

Forkert!

Det afslører Nadia Nadim i sin bog ’Min historie’, hvor hun i høje toner lovpriser den nu fyrede landstræner, der siden har fået job i Kina sammen med Peter Bonde.

Annonce:

’Flere i landsholdstruppen er utilfredse med Niels’ stil. De synes, han er for uorganiseret, for rodet i sin planlægning. Og at han ikke er en god leder, men bliver båret igennem af de to kvindelige assistenttrænere. Især under optakten til EM i Holland var der megen snak i krogene, men jeg var på grund af en knæskade ikke med på træningslejren og fik det kun genfortalt,’ beretter Nadia Nadim i kapitlet ’Tid til rimelighed’.

’Under EM var alle professionelle nok til ikke at tage den snak, men koncentrerede sig om spillet. Bagefter fik jeg at vide, at man fra truppens side allerede inden EM havde besluttet sig for at rejse kritik af Nils. T (Theresa Nielsen, red.) spurgte mig direkte, om jeg kunne tilslutte mig kritikken,’ fortæller Nadia Nadim, der svarer:

’Det kan jeg ikke. Jeg kan godt lide ham og hans stil,’ fortæller hun i bogen om samtalen, hvor hun får ren besked af holdkammeraten:

’Nadi, du skal vide, at du så står alene. Du kan selvfølgelig nedlægge veto, men der er kun dig.’

Nils Nielsen takker af efter finalenederlaget til Holland. Spillerne have allerede inden EM besluttet at give ham et mistillids-votum. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nils Nielsen takker af efter finalenederlaget til Holland. Spillerne have allerede inden EM besluttet at give ham et mistillids-votum. Foto: Tariq Mikkel Khan

Ekstra Bladet har efterfølgende talt med Nadia Nadim, der fastholder sin begejstring for træneren.

- Ja, jeg synes, han er en dygtig træner.

- Du kan godt lide rod og mangel på planlægning?

Annonce:

- NEJ, det er ikke det. Men han ER dygtig, og han gav hver enkelt plads til at være sig selv og formåede alligevel at få spillerne til at præstere, som de skulle. I stedet for at putte folk i en kasse, sagde han: Hør, du kan være her, og sådan kan du arbejde. Ligesom et puslespil, hvor du har forskellige brikker, fik han det til at hænge sammen. Det var han god til, og det er Lars Søndergaard også, siger Nadia Nadim.

Hun afslører i bogen, at hun havde et mere end anstrengt forhold til forgængeren Kenneth Heiner-Møller, som hun opfatter som et talende regneark, der vil lave spillerne om til ’robotter’. Det bliver så slemt, at hun på tidspunkter nærmest håber på en skade, så hun kan melde afbud til landsholdet med god samvittighed.

Ifølge Nadia Nadim kommer Kenneth Heiner-Møller under en julefrokost i Jomfru Ane Gade i Aalborg hen til hende med en drink i hånden og vil snakke alvorligt:

’Nadim, du tror, du kan alt. Men ved du hvad? Det kan du ikke. Du kan blive verdens bedste fodboldspiller, men du skal droppe den der attitude. Du skal ikke tro, du er noget.’

Det siger sig selv, at Nadia Nadim føler det som ’fire meget lange år med ham som træner’

I dag siger hun:

Annonce:

- Jeg siger ting, som jeg ser og føler. Vi var langt mere fri under Nils Nielsen end under Kenneth, men hvis du taler med andre spillere, vil de måske sige, de foretrak hans facon. Det må du jo spørge dem om. Vi er forskellige, og jeg ser verden med helt andre øjne, end andre gør. Det handler ikke om rigtigt eller forkert.

Hvordan går VM-kampen mod Peru

Gravesen vild med Nadim: Hun er skøn og modig

Ulykkelig dansk stjerne: Derfor stopper hun så tæt på VM

Nadia Nadim i barsk kritik af boss: - Han opfatter os som høns

Eriksen forbløffet over Nadim: Hvor kom det lige fra?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: