Nem lodtrækning til Brasilien

Brasilien og Argentina er under pres for snart igen at vinde noget sølvtøj. Copa America er næste chance

Brasilien har fået en nem lodtrækning til Copa America. Foto: AP
Brasilien har fået en nem lodtrækning til Copa America. Foto: AP

Både Brasilien og Argentina har fået en på papiret taknemmelig lodtrækning til sommerens Copa America, mens Chiles forsvarende mestre er havnet i pulje med Uruguay.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sydamerikanske mesterskab for landshold afvikles fra den 14. juni til den 7. juli i Brasilien.

Lodtrækningen til puljerne er foretaget natten til fredag dansk tid, og Brasiliens indledende modstandere bliver Peru, Venezuela og Bolivia.

De femdobbelte verdensmestre og hjemmebaneholdet er ifølge nyhedsbureauet Reuters under et kæmpe pres for at vinde turneringen for første gang siden 2007.

- Folk har spurgt mig om lodtrækningen. Nogle siger, at den er nem. Andre siger pas på, lyder det fra Brasiliens landstræner, Tite.

- Vores opgave er at præstere på højeste niveau, at spille med glæde og være stolte over at repræsentere Brasilien, siger han.

Pres er der også på ærkerivalerne fra Argentina, som muligvis er endnu mere desperate for at ende en endnu længere periode uden titler.

Lionel Messi og co. har været i finalen ved de to seneste Copa America-turneringer, men tabte begge gange. Argentina har ikke triumferet i en international turnering siden 1993.

Ved VM sidste sommer løb holdet ind i endnu en skuffelse, og det fik Messi til at melde fra til landsholdet. Det er uvist, om FC Barcelona-stjernen igen vil trække landsholdstrøjen over hovedet.

Argentina skal op mod Colombia, Paraguay og værterne for VM i 2022, Qatar, der sammen med Japan er inviteret til at deltage.

- Det bliver svært, og uanset hvem vi spiller imod, skal vi vinde. Vi er ligeså gode som andre. Vi skal bare blive ved med at hente sejre, siger Lionel Scaloni, der er træner for de dobbelte verdensmestre.

Den tredje pulje er muligvis den sværest forudsigelige med Uruguay, Chile, Ecuador og Japan.

Uruguay er sammen med Brasilien og Argentina topseedet, mens Chile har vundet de to foregående turneringer. Chile er dog rutsjet ned på en 13.-plads på Fifas verdensrangliste. For øvrigt lige efter Danmark.

Åbningskampen i Copa America spilles i São Paulo den 14. juni mellem Brasilien og Bolivia.

Brasilien lægger for femte gang baner til turneringen. Senest var i 1989, da Romario og Bebeto førte holdet til sejr.

Der er ingen, der skal bede Zlatan Ibrahimovic om at tage en pause. Foto: Chris Carlson/AP/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Bad Zlatan om at slappe af: Så reagerede stjernen

Danmark har stor succes ved denne VM-slutrunde, men nu vil Frankrig have hævn. Foto: Jens Dresling Håndbold Hævn over Danmark: - Vi har alle nøglerne

Neymar roser Timothy Weahs klubvalg. Foto: AP Fransk fodbold Neymar blander sig: AGF-emne valgte rigtigt

I FIFA 19 afslutter man på en ny måde. Hvordan og hvornår får du afvide i denne artikel. Foto: EA Sports, VG montage. Sport og Spil Stor guide: Sådan knuser du dine venner i FIFA 19

Carlos Kaiser hævder, at han spillede for Ajaccio på Korsika,hvor han ved præsentationen sparkede alle bolde ud til publikum. Så slap han nemlig for at skulle vise, hvad han kunne - eller ikke kunne... Foto fra bogen Sport og Spil Fodboldens største svindler: Han scorede damer i hundredvis - men spillede aldrig et minut

0 kommentarer
Vis kommentarer