Nordmand eller ej: Tre mand kan blive landstræner

Det er endnu ikke besluttet, om Åge Hareide skal være ny dansk landstræner, understreger DBU's kommunikationschef

DBU vil endnu ikke melde ud, om det bliver Åge Hareide eller ej. (Foto: AP)
DBU vil endnu ikke melde ud, om det bliver Åge Hareide eller ej. (Foto: AP)

Det har længe lignet den dårligst bevarede nyhed i fodbold-Danmark, at Åge Hareide bliver træneren, som skal forsøge at genrejse landsholdet og føre nationalmandskabet til VM i Rusland efter den gennemførte fiasko i EM-kvalen.

Den endte som bekendt med, at Morten Olsen sagde farvel efter playoff-nedturen mod Zlatan og Sverige, og straks efter blev Hareide lanceret som favoritten til at overtage dansk fodbolds varmeste sæde.

I Norge ser de frem til, at Åge Hareide overtager de danske fodboldtøjler. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Norge driller: Hareide er en sejr til os - og et dansk nederlag

Den tidligere Brøndby-træner meddelte i går, at han forlader svenske Malmø FF til nytår og dermed synes den sidste forhindring at være bragt af vejen, inden Hareide kan præsenteres i DBU's hovedkvarter i Brøndby.

I forbindelse med sin afsked gjorde Åge Hareide det dog klart, at han endnu ikke har sat sin signatur på en kontrakt med DBU.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal nu. Jeg tager ikke stilling til, hvilket job, jeg skal have, før jeg er færdig med den sidste kamp med Malmø (Champions League mod Real Madrid næste tirsdag -  red.). Men jeg har ikke skrevet under med DBU. I må spørge dem, hvis I vil have flere spørgsmål, udtalte Hareide til pressen og afslørede samtidigt:

Nu bliver Hareide snart præsenteret (Foto: AP) Skandinavien Hareide: Jeg har ikke lyst til at forlade Malmö

- Jeg var til møde med DBU for noget tid siden, men jeg ved ikke, om jeg får jobbet.

Og i  fodboldunionen afviser kommunikationschef Jakob Høyer direkte, at man allerede har besluttet sig for, hvem der skal være ny dansk landstræner.

- Vi har ikke truffet en afgørelse endnu. Vi har stadig tre kandidater og forventer en afgørelse på, hvem der bliver ny landstræner inden jul, oplyser han til Ekstra Bladet.

Helt til juleferien kommer ventetiden ikke nødvendigvis til at vare, men hvis det som ventet bliver Åge Hareide, der får jobbet, bliver det ikke meldt ud før CL-kampen mod Cristiano Ronaldo og de øvrige Real Madrid-stjerner om en uge.

  Landsholdsfodbold Hareide stopper i Malmö - men ingen aftale med DBU

Kan du huske, da Åge Hareide sagde farvel i Brøndby?:

22 kommentarer
Vis kommentarer