Norge driller: Hareide er en sejr til os - og et dansk nederlag

Norsk avis kan ikke dy sig for at sende stikpille til Danmark med udsigten til, at Åge Hareide efterfølger Morten Olsen

Med onsdagens nyhed om, at Åge Hareide takker af i Malmø FF ved årsskiftet, synes det overvejende sandsynligt, at det - helt som jungletrommer har buldret om i ugevis - bliver manden, som skal føre landsholdet videre efter Morten Olsen.

Udsigten til en nordmand i spidsen for det underpræsterende nationalmandskab har ikke ligefrem vakt begejstring i den hjemlige andedam, hvor blandt andre tidligere stjerner i rødt og hvidt som Preben Elkjær og Jan Mølby har udtrykt deres tvivl om fornuften i valget af den tidligere Brøndby-træner.

Og måske er der noget om legendernes forbehold.

Dansk toptræner kan afløse Hareide

For oppe i Hareides hjemland kan Knut Espen Svegaarden, der er fodboldkommentator på Norges største avis, VG, ikke nære sig for at sende en bittersød stikpille sydpå til Danmark med udsigten til, at det i de kommende år bliver den snart forhenværende Malmø-træner, der skal diktere, hvor Christian Eriksen og co. skal spille.

- Uanset, hvordan du vender og drejer det, så er det en lille sejr for norsk fodbold og et lille nederlag til Danmark, at Hareide efter al sandsynlighed bliver dansk landstræner, skriver kække Svegaarden.

Han påpeger det ironiske i, at danskerne, der aldrig har haft den store respekt for broderfolkets fodboldevner, og var direkte hånlige i forhold til den ellers ganske succesfulde Egil 'Drillo' Olsens uskønne spillestil med lange diagonalbolde op i hovedet på Tore André Flo, nu overlader dronningerigets fineste fodboldjob til en nordmand.

- At en nordmand bliver dansk landstræner før, en dansker bliver træner for Norge er også lidt interessant, fordi Norge altid har anerkendt dansk fodbold, mens danskerne ikke ligefrem holder af norsk, skriver han.

Hareide: Jeg har ikke lyst til at forlade Malmö

Den norske fodboldkommentator kan heller ikke dy sig for at påpege, at repræsentanter for norsk fodbold nu sidder tungt på de nordiske fodboldtroner.

- Det er også lidt interessant, at landstrænerne i Norge, Sverige og Danmark i 2016 alle var trænere i Tippeligaen i 2010. Hareide i Viking, Erik Hamrén i Rosenborg og Per-Mathias Høgmo i Tromsø, triumferer Knut Espen Svegaarden og sætter trumf på:

- Og nu er det to nordmænd, der styrer det danske landshold og den største danske klub, påpeger han med henvisning til Ståle Solbakken i FCK.

- For norsk fodbold er det en lille sejr. Og en lille anerkendelse af, at der også sker gode ting i norsk fodbold.

Hareide stopper i Malmö - men ingen aftale med DBU

Mens de allerede jubler i Norge, må Åge Hareide til gengæld nok forberede sig på, at der skal sejre på bordet, før han også bliver tiljublet i Danmark.

Men så lover vi også, at vi er klar til at kippe med flaget.

 Ståle 100 procent sikker: Hareide bliver dansk landstræner

Her forholder DBU-boss sig til Hareide-rygte:

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.