Norge overgiver sig: Danmark er bedst af alle

Danmark er bedre end alle andre lande i norden til at få topspillere frem, lyder det i Norge

Danmark er bedre til at producere topspillere, lyder det i Norge, og Åge Hareide peger på Chrsitian Eriksens gode skifte til Ajax frem for som Martin Ødegaard at tage til Real Madrid. Foto: Lars Poulsen
Danmark er bedre til at producere topspillere, lyder det i Norge, og Åge Hareide peger på Chrsitian Eriksens gode skifte til Ajax frem for som Martin Ødegaard at tage til Real Madrid. Foto: Lars Poulsen

Det går forfærdeligt for norsk fodbold og har gjort det længe. Nu erkender den norske topfodboldchef Nils Johan Semb, at Danmark lige nu er bedst af alle i norden til at producere flest topspillere.

- For danskerne ser det godt ud på lang sigt, siger Semb til VG.

- Når vi spiller mod dem på de forskellige aldersbestemte landshold, er det meget jævnbyrdigt. Der er ikke så stor forskel på holdene, men danskerne har flere slutprodukter, og flere end både vi og Sverige har, siger Semb.

Norges danske landstræner Åge Hareide undrer sig over, at Norge ikke tager ved lære og søger hjælp hos de folk, man har i Danmark og Sverige - heriblandt ham selv.

- For os, der arbejder ude med spillerne, så er man nok lidt overrasket over, at man ikke bliver brugt mere, når det kommer til input omkring den norske model, siger Hareide.

Han peger blandt andet på forskellen på karriereplanlægningen for Norges supertalent Martin Ødegaard og danske Christian Eriksen.

En ung Christian Eriksen i kamp mod Norge i 2011. Foto: Jens Dresling
En ung Christian Eriksen i kamp mod Norge i 2011. Foto: Jens Dresling

- Danskere er tidligt ude, tager tidligt ud til lande og klubber i Europa, der giver en god oplæring. Det kan være tilfældigt, men Norges største stjerne tog til Real Madrid og derefter til Holland, siger Hareide til avisen.

- Mens danskerne begynder i Holland og tager udviklingen via de lande her. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, siger Hareide, mens Semb svarer igen.

- Enkeltspilleres transfers er meget styret af spilleren og klubben. Hvis Real Madrid kommer på banen, så er det ikke nemt at styre, siger Semb, der dog vedkender, at man måske kan lære mere af de nordiske naboer.

- Vi har faste mødepunkter, og specielt svenskerne har vi et tæt samarbejde med. Så vi ved, hvordan vi tænker spiller- og trænerudvikling i de forskellige lande. Jeg vil påstå, at vi har haft tæt kontakt med de lande her, men det kan godt ske, at der er områder, hvor vi kan være endnu bedre, siger Semb.

Åge Hareide var selv landstræner for Norge fra 2003 til 2008, men Norge har ikke været med til en stor slutrunde siden EM 2000 og husker ellers tilbage på succes-slutrunderne ved VM 1994 og 1998.

Premier League Bliv her! Eriksen er Tottenhams mest populære

Premier League Lurer på Barcelona: Kæmpe lønforhøjelse venter Eriksen

En svær periode har givet Åge Hareide et nyt syn på livet, fodbolden og familien. Foto: Davali Philip Sport og Spil Chok på hjemmefronten: Multihandicappet barnebarn ændrede alt for Hareide

17 kommentarer
Vis kommentarer