Norge savner Hareide: Se den ironiske reaktion på Åges drømmedebut

De norske medier hylder Åge Hareide efter Danmarks præstation mod Island. Hareide har givet Danmark håb, og det kaster blandt andet en ironisk kommentar af sig i hans hjemland

Åge Hareide fik to scoringer til eget hold og flot spil at se i sin debut som landstræner for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide fik to scoringer til eget hold og flot spil at se i sin debut som landstræner for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det ‘nye’ danske landshold med norske Åge Hareide i spidsen fik torsdag aften en flot begyndelse på den lange vej mod VM i Rusland med en 2-1 sejr over Island.

Selv om der blot var tale om en sejr i en venskabskamp, så sender Hareides nye spillestil positive vinde ind fodbolddanmark, og den danske landstræner modtager stor ros i de danske medier for sin offensive tilgang og nyfundne energi på landsholdet.

I Hareides hjemland, Norge, har man også givet Danmarks kamp i Herning masser af opmærksomhed, og Hareides danske drenge får til fulde lige så meget plads på de norske netmedier som nordmændenes egen kedelige nullert mod Estland.

Under overskriften ‘Drømmedebut for Hareide - Danmark slog EM-klare Island’ skriver aftenposten.no, at Åge Hareide lykkedes med at overbevise de danske kritikere i første forsøg:

- Mange blev overraskede og måske lidt skuffede, da det kom frem, at Hareide skulle overtage det danske landshold efter Morten Olsen. Men det, som Danmark viste torsdag aften, må have genvundet optimismen, efter EM-drømmen brast, skriver Aftenposten.

Norge skal, som Danmark, ikke deltage ved sommerens EM-slutrunde, og Norges 0-0 kamp mod Estland, kan man mærke broderfolkets misundelse, efter Hareide har bragt nyt håb til Danmark.

Eriksen forklarer: Åges system er en fordel

Christian Eriksen spillede sin bedste landskamp længe, da for første gang i karrieren optrådte under Åge Hareides ledelse. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen spillede sin bedste landskamp længe, da for første gang i karrieren optrådte under Åge Hareides ledelse. (Foto: Lars Poulsen)

I hvert fald skyder Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus, med skarpt efter norsk landsholdsfodbold i en dybt ironisk kommentar:

- Hareide river jo den røde tråd i stykker, som ellers har præget norsk fodbold i et kvart århundrede. Han vil spille med større risiko. I Norge vil vi sparke bolden væk, ikke tage chancer og holde forsvaret i balance.

- Det kan vi! Derfor spiller landsholdet lange bolde frem og spiller ikke bolden ud af eget forsvar. Det første er fornuftigt - det sidste blot risikabelt, skriver Bernhus og fortsætter:

- Hvis vi havde spillet mod Estland, som Danmark gjorde mod Island, kunne det nemt have endt anderledes. En sådan skødesløshed kunne nemlig have givet esterne modangreb, chancer og mål. Hellere 0-0 end 0-1. Hellere 0-0 end 3-3 også.

- At Danmark slog EM-klare Island, er hvad der sker. Hareide kan nemt tabe næste kamp med sin risikobetonede fodbold. Ingen driblinger og masser af lange bolde har givet os tryghed. Vi taber aldrig med særlig meget.

-Vi må håbe, Hareide mislykkedes i Danmark, så der ikke rejses tvivl om, hvordan rigtig fodbold skal spilles, skriver Ola Bernhus.

Danske medier vilde med Hareide: Sådan hyldes han efter debut

Åge Hareide jubler under kampen mod Island. Dagen derpå jubler talrige medier over nordmandens debut. (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide jubler under kampen mod Island. Dagen derpå jubler talrige medier over nordmandens debut. (Foto: Lars Poulsen)
 

Også VG har analyseret Hareides debut grundigt, og avisen roser blandt andet Åge Hareide for at få gang i Danmarks uforløste storspiller, Christian Eriksen.

- Christian Eriksen var sprudlende i den time, han spillede. Afleveringen til 2-0 var lækker, og Tottenham-stjernen var skarp i pasningerne.

- Det er ligesom ikke hans skyld, at det ikke er Harry Kane, han spiller sammen med på landsholdet, skriver VG og konkluderer, at danskerne kan glæde sig til fremtiden under Åge Hareide:

- Stemningen var, som den altid er, når der er landskamp i Danmark. Det store flertal kom gående med fyldte ølkrus, og når der er landskamp, er der fest. Og når det så var første kamp efter 166 af slagsen under Morten Olsen, så forventede folk noget nyt og spændede. Og det fik de.

Ja, ja, Åge – det ser sgu godt ud!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+