Annonce:
Annonce:

Norsk farce: TV-studie går i sort, da San Marino scorer

De troede ikke deres egne øjne i Norge, da San Marino pludselig udlignede onsdag aften. Se bare her, da VG's live-studie gik i sort efter scoringen

Her koger studiet over i forbløffelse, da lilleputterne fra San Marino udligner. (Video: VG)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

En mærkelig stemning bredte sig tirsdag aften på Ullevaal.

Nogle grinede. Andre klappede. De fleste stod som forstenede i længere tid.

Og så begyndte de at buhe.

For ganske vist er de norske landsholdsfans trængte og trætte af modgang og skuffelser. Men at opleve San Marino score til 1-1 på nationalarenaen i Oslo var alligevel som at blive spyttet i ansigtet.

Miniputten San Marino med de cirka 32.000 indbyggere og et areal på otte gange otte kilometer og to professionelle fodboldspillere i landsholdstruppen, havde scoret mod Norge. De tredje San Marino-mål siden begyndelsen af 2013...

'Nogen må afbryde denne sketch'
Og hvis man havde forestillet sig landstræner Per-Mathias Høgmo være på nippet til at blive fyret efter en stribe skuffende resultater, så var de vist begyndt at stille gabestokken frem nede på Stortorvet i hovedstaden, da scoringen til 1-1 faldt efter 54 minutter.

Annonce:

Ikke overraskende farede fodbold-folket på de sociale medier.

'Hvor var du da San Marino scoret?', spurgte TV 2 Norges programleder Jon Hartvig Børrestad afvæbnende og svært sarkastisk på Twitter.

- En time spillet i Oslo, og der står 1-1. Begge målene scoret af San Marino. Skal vi sige, at det rækker nu? Nogen må afbryde denne sketch, skrev kommentatoren Per-Jarle Heggelund.

Stillingen varede, til der resterede et kvarter af kampen.

Så lykkedes det endelig Norge at komme på 2-1 - og siden vinde kampen 4-1. Og et lettelsens suk må have bredt sig med lynets hast over hele fodbold-Norge.

'Vi kan udfordre store nationer'
Men det ændrede ikke ved, at San Marino, der ligger nummer 201 af 205 lande på FIFA's seneste verdensrangliste, havde scoret et mål.

Og det blev fejret.

Annonce:

Mere end den tilsvarende montenegrinske jubel i København lidt sydpå. Mere end armenernes ekstase (også i Parken) efter 4-0-blamagen for tre år siden, og sandsynligvis på højde med færingernes 'nu-går-vi-fuldstændig-bananas'-jubel, da de havde besejret Østrig i 1990 i deres debut som selvstændig fodbold-nation.

Og det fik cheftræner Pierangelo Manzaroli til at sige følgende på det efterfølgende pressemøde:

- Det er altid fantastisk for San Marino at score mål, for det sker så sjældent. I dag var det ekstra fantastisk, fordi vi udlignede og kæmpede med om et resultat. Det viser, at vi kan udfordre store nationer, sagde han forholdsvis optimistisk.

Det var miniputtens første udebanescoring i en VM-kvalifikationskamp siden 2001.

Per-Mathias Høgmos levetid som norsk landstræner er med sejren sandsynligvis forlænget en anelse. I hvert fald til og med udekampen i VM-kvalifikationen mod Tjekkiet i november.

Et kig på stillingen i gruppe C viser, at Norge er noteret for tre point, en måldifference på minus 1, hvilket giver en aktuel fjerdeplads. Fuldstændig identisk med Danmarks i øvrigt. Norge har dog scoret et mål mere end os...!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: