Nu er Bendtner på toppen: Mærkeligt hvis ikke jeg var udtaget

Den danske konge af Trondheim har genindtaget toppen af landsholds-hierarkiet

Det er præstationer - og mål(!) - som dette, der gør, at Bendtner villle finde en manglende landsholdsudtagelse 'mærkelig'. (Video: SNTV)

05. okt 20:45 Montenegro - Danmark

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Podgorica City Stadium, Montenegro Dommer: Bjorn Kuipers
Montenegro
0
1
Slut
Danmark

KASTRUP (Ekstra Bladet): Normalt vil en angriber, der optræder i den norske Eliteserie og blot står noteret for 15 minutters landsholdsfodbold på små to år, ikke ligefrem tilhøre de øverste luftlag i truppens hierarki.

Se også: Bendtner melder sig klar til Montenegro-kamp

Men når angriberen er selveste Nicklas Bendtner, der med 75 landskampe og 29 mål både er truppens mest rutinerede og mest scorende, er der ingen grund til at luske langs panelerne.

Det ville også ligne den danske ’konge af Trondheim’ skidt.

Selvtillid har aldrig været en mangelvare, og den er ikke blevet mindre efter, at han har fået kickstartet karrieren hos Rosenborg.

- Der vil altid være noget respekt, når man er den, der har flest kampe for holdet. Det er normalt. Jeg er jo bare, som jeg altid er. Jeg kender jo de fleste af dem, fordi de også var med under Morten (Olsen, red.). Der er ikke det store, nye i det, siger han og fortsætter:

- Men det er klart, at hvis jeg begynder at spille og score mål for landsholdet igen, så får jeg også en anden rolle, forudser Nicklas Bendtner, der denne gang er udtaget i første hug efter, at han kun kom med på det yderste mandat mod Polen og Armenien.

- Jeg var glad for at være med sidst. Det tror jeg også, jeg snakkede meget om. Nu venter der to meget vigtige kampe, og det er dejligt at være med igen, og jeg håber naturligvis, at vi kvalificerer os. Hvordan holdet bliver udtaget, og hvordan vi skal spille, det har jeg helt ærligt ingen idé om, for jeg har ikke trænet med holdet endnu, siger topscoreren i den bedste norske række og understreger, at han føler sig fuldt berettiget til at være med.

- Det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke blev udtaget på det grundlag, at jeg har spillet godt og scoret mange mål, siger den selvbevidste angriber,

Bendtner på træningensbanen tirsdag. Foto: Lars Poulsen
Bendtner på træningensbanen tirsdag. Foto: Lars Poulsen
 

- Det går rigtig godt for os, og det går rigtig godt for mig personligt. Det tog noget tid, og jeg vidste, at det ville blive svært og tage noget tid. Jeg vidste godt, at jeg ikke ville begynde som ’livredder’, så der ville komme noget pres på. Det tog jeg helt stille og roligt. Nu har jeg scoret en del mål, og vi er ni point foran med seks kampe igen. Så vi ligger rimelig godt i svinget. Hvis jeg så kan score en fire-seks mål yderligere, vil det være rigtig godt. Så har det været en fuldendt sæson, lyder det fra Rosenborgs største stjerne, der vil være dybt skuffet, hvis det ikke lykkes at spille Danmark til næste sommers slutrunde i Rusland.

- Hvis vi på forhånd havde kunnet vælge at stå i en playoffkamp mod Montenegro, så tror jeg vi havde sagt nej, for vi synes alle sammen, at vi er gode nok til at tage førstepladsen, selvom der er et hold som Polen i gruppen. For der er en masse talent og klasse på holdet. Så vi har sat os selv i den situation, vi står i nu. Men vi kan gøre noget ved det, så nu handler det om at give den fuld damp og slå Montenegro.

Og her er Bendtner fit for fight, selvom han havde problemer med lysken, da Rosenborg  i weekenden spillede 1-1 mod Sarpsborg.

- Det er bare overbelastning. Træthed, simpelthen. Det tror jeg også, jeg sagde efter kampen, men det blev måske gjort lidt værre, end det er. Men jeg følte træthed og havde lidt smerter.  Men det er ikke noget, der er truende i forhold til torsdag, lover Nicklas Bendnter, som både kan sende Danmark til VM – eller i hvert fald i playoff – og befæste sin stjernestatus i rødt og hvidt, hvis det lykkes at få bolden i nettet mod Montenegro og Rumænien.

Bendtner var med på landsholdet igen mod Polen i september efter en lang pause væk fra nationens stolthed - han startede dog på bænken, men kom ind. Foto : Jens Dresling
Bendtner var med på landsholdet igen mod Polen i september efter en lang pause væk fra nationens stolthed - han startede dog på bænken, men kom ind. Foto : Jens Dresling
 

Se også: Bendtners kække træner: Han sparker Danmark til VM

Glen Riddersholm er færdig i AGF. Foto: /ritzau/Linda Johansen Sport og Spil Bag om chok-fyringen: Derfor tabte Riddersholm magtkampen i AGF

Christian Eriksen vil fortsat være en central del af landsholdet om tre år, mener to fodboldeksperter. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Lyngby-spillere kan frit forlade klubben, hvis de ikke får løn
Officielt: Burnley køber Lennon i Everton
AaB-brasilianer er kommet i bedre form: Det fungerer bedre for mig nu
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen