Annonce:
Annonce:

Nu kommer Danmarks røde hær

- Åge Hareide har skabt en speciel vinderkultur, han har stor ære i, at vi ikke har tabt i tre år, mener anfører Simon Kjær, der ikke kan forestille sig en bedre hjemmebane end Parken

Anfører Simon Kjær kalder Parken et ganske specielt sted at spille, fordi det er landsholdet og fordi der er en særlig atmosfære. Lørdag er der fyldt med 36.000 på lægterne. Foto: Lars Poulsen
Anfører Simon Kjær kalder Parken et ganske specielt sted at spille, fordi det er landsholdet og fordi der er en særlig atmosfære. Lørdag er der fyldt med 36.000 på lægterne. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Her er han så, landsholdets kaptajn – Simon Kjær – foran Den Røde Mur i Parken.

Med landsholdkammeraterne ved sin side og den nye fantribune – Den Røde Mur – i baggrunden. Den blev navngivet fredag, hvor landsholdsspillerne før træningen hilste på fans, der fik lov at overvære den indledende del af den sidste træning forud lørdagens vitale EM-kvalifikationskamp.

Simon Kjær har spillet store klubkampe i både Spanien, Tyrkiet, Italien, Frankrig og Tyskland. Men intet kan slå en landskamp i Parken med fyldte tribuner og massiv opbakning.

Og det bliver der lørdag aften mod Schweiz. Det er den slags kampe, der betyder noget særligt for spillerne. Og specielt for Simon Kjær, der i aften går ind til sin landskamp nummer 35 som anfører.

Det er en af den slags kampe, hvor motivationen automatisk er i top og spændingsniveauet er noget ganske særligt.

Annonce:

Det er en landskamp i Parken. Og for anfører Simon Kjær bliver det simpelthen ikke større.

- Det handler om at prøve at holde roen i løbet af ugen og ikke glæde sig for meget. For de her store kampe – som den mod Schweiz – er jo årsagen til, vi spiller fodbold på det her niveau. For mig er det svært at beskrive, hvor fantastisk den slags kampe er, siger Simon Kjær.

Simon Kjær står lørdag i spidsen for Den Røde Hær i Parken. Opbakningen på tribunerne kommer fra Den Røde Mur. Foto: Lars Poulsen.
Simon Kjær står lørdag i spidsen for Den Røde Hær i Parken. Opbakningen på tribunerne kommer fra Den Røde Mur. Foto: Lars Poulsen.
 

Kun ét sted vi kan spille
Han er landsholdets mest rutinerede og har været en del af truppen i mere end ti år. For ham har Parken en speciel betydning, når Danmark spiller store, afgørende landskampe.

- Jeg ser kun ét sted, hvor vi kan spille vores betydningsfulde landskampe. Og det er i Parken. Det står slet ikke til diskussion, siger landsholdets anfører, Simon Kjær.

Annonce:

DBU er i øjeblikket i færd med at undersøge, hvor landsholdet skal spille sine kval-kampe fra efteråret 2020 og frem til udgangen af 2022. Altså kvalifikationen til VM i Qatar samt kampene i Nations League, hvor Danmark er rykket op i det fornemmeste selskab – A-gruppen.

Både Parken og Brøndby Stadion er i spil. Århus Stadion har også lagt billet ind på kampene, men det ligner en kamp mellem de to københavnske rivaler om at huse landsholdet.

- Parken er noget helt unikt for os spillere. Det vil alle de mennesker forstå, der er i Parken lørdag aften. Atmosfæren, stemningen og kulissen i et fyldt Parken er noget ganske enestående for en spiller at opleve. Det er enestående.

- Når du spiller for dit land, er der helt andre følelser på spil. For du har et tilhørsforhold til dit land, og vi har et til Parken. Det er også her, vi skal spille i fremtiden, mener Simon Kjær.

Simon Kjær i front for landsholdsspillerne forud for fredagens afsluttende træning i Parken. Foto: Lars Poulsen.
Simon Kjær i front for landsholdsspillerne forud for fredagens afsluttende træning i Parken. Foto: Lars Poulsen.
 

Tre år uden nederlag
Fredag var det tre år siden, Danmark senest tabte en landskamp. Fra 0-1 mod Montenegro i Parken til nu 30 kampe uden et nederlag i ordinær spilletid. Det er ganske unikt i landsholdsregi.

Annonce:

- Det er voldsomt. Den slags styrker selvtilliden og troen på holdets evner. Kampen mod Schweiz i marts illustrerer meget godt, hvordan vi ser på det med at tabe fodboldkampe. Jeg ved godt, at der er mange tilfældigheder, men jeg vil vove den påstand, at vi er meget svære at slå. For vi bliver ved, siger Simon Kjær og uddyber:

- Når jeg ser tilbage på kampene de seneste tre år, så er det ganske få kampe, vi er gået på banen for at spille uafgjort. Der er dage, som den i Georgien, hvor det ikke kører. Så handler det udelukkende om ikke at tabe.

- Kunne spillet være bedre, ja det kunne det godt i perioder. Kunne spillet have været dårligere, ja det kunne det helt sikkert, siger Simon Kjær og fremhæver landstræner Åge Hareides vindermentalitet som noget ganske unikt.

- På et landshold vil det altid handle om at skabe resultater. Åge Hareide fortjener stor ros, ære og anerkendelse for det, han har skabt med Danmark. Han førte os til VM i Rusland, og nu er vi godt på vej mod EM, siger Simon Kjær.

Seks veje til at besejre Schweiz

1. Indlæg fra fløjene

Schweizerne har vist svaghedstegn overfor indlæg fra fløjene. Derfor skal der slås mange indlæg ind i feltet. Og her skal Danmark sørge for, at hovedstødsstærke spillere som Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius kan true gæsterne i Parken.

2. Højt og aggressivt pres

Det handler om at sætte gæsterne under et massivt pres. Åge Hareide har planer om et højt og massivt pres. Det kan danskerne ikke praktisere i 90 minutter. Men når det sker, handler det om, at alle mand er med på vognen, så schweizerne virkelig kommer under stort tryk.

3. Parken

Danmarks hjemmebane kan noget særligt i de store, afgørende kampe. Opbakningen og spændingsniveauet er ekstremt. Derfor er det helt afgørende, at gæsterne kommer til at mærke, at de virkelig er på udebane.

4. Spil med Cornelius

Store, stærke Andreas Cornelius kan blive en afgørende brik i jagten på sejren over Schweiz. Det er oplagt at spille med ham fra start. Han er fysisk stærk og vinder næsten samtlige dueller i feltet. Han kan få en afgørende rolle for Danmark.

5.  Schweiz slækker på koncentrationen til sidst

Det var ikke kun i forårets 3-0 kamp mod Danmark, at schweizerne har slækket alvorligt på koncentrationen mod slutningen af et opgør. Der er flere eksempler på, at der er scoret i løbet af de sidste ti minutter mod dem. Og det giver grobund for, at danskerne skal blive ved til sidste fløjt.

6. Få styr på Xhaka

Den schweiziske anfører, Granit Xhaka, er det centrale omdrejningspunkt på mandskabet. Vi så i det første opgør, hvordan de faldt fra hinanden, da han blev skiftet ud. Arsenal-spilleren er stærk i duellerne og god som igangsætter i omstillingerne. Men han scorer ikke særlig mange mål. Stop ham før, så han ikke når at slå den afgørende aflevering.

 

Fat mod, Danmark: Tallene vi kan hænge en sejr på!

Hierarkiet fik en rystetur: - Han sætter sig ikke der igen

DBU i flytteplaner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: