Nu kræver Hareide svar fra Daniel Agger

- Jeg forventer ikke, han stopper karriere, siger landstræneren om Daniel Aggers fodboldfremtid

Se interview med Hareide fra torsdagens landsholdsudtagelse

Daniel Agger kan snart ikke trække den længere.

Inden landsholdet 31. maj sætter sig i flyet med kurs mod Nagoya i Japan for at deltage i Kirin Cup, skal landstræner Åge Hareide have klar besked fra sin anfører, om han fortsætter karrieren eller lægger støvlerne på hylden.

Landstræneren siger, han lige nu ikke ved, om Daniel Agger fortsætter sin karriere efter sæsonen.

- Hvis Daniel melder ud, han stopper karriere, kommer han naturligvis ikke med til Japan. Men jeg har intet hørt fra ham, så jeg tror ikke, han stopper.

- Men vil han med til Japan som turist, må han altså selv betale sin billet, griner Åge Hareide.

Fortsætter med 3-5-2

Han skal bruge de kommende to testkampe: 3. juni mod Bosnien i Nagoya og 7. juni mod enten Japan eller Bulgarien i Osaka til at spille holdet bedre sammen frem mod efterårets VM-kvalkampe.

Til sine to første kampe mod Island og Skotland havde han seks midtstoppere i truppen. Nu har han ’kun’ udtaget fem. Men det er stadig et signal om, han vil spille 3-5-2 som virkede rigtig godt mod Island.

Grønkjær: Det bliver ikke Barcelona og Real Madrid for Agger

- 3-5-2 vil vi også spille mod Bosnien i den første kamp i Japan, fordi det system passer rigtig godt til hold, der spiller 4-4-2, siger Åge Hareide, der måske vil eksperimentere mere i kamp to under opholdet i Japan.

- Det er vigtigt med sammenhold. Vi skal ikke skifte for meget ud i truppen. Vi skal bygge vores hold på stabilitet og et aggressivt presspil. Hvis vi kan fortsætte de takter, vi havde fra den første samling er jeg meget optimistisk, bemærker Åge Hariede.

Mike fortjener chancen

Åge Hareide har valgt fire nye navne til sin trup. Daniel Wass, Jores Okore, Jonas Knudsen og Erik Sviatchenko er gledet ud til fordel for Lasse Nielsen, Viktor Fischer, Peter Ankersen og Mike Jensen.

Sidstnævnte kommer med igen efter næsten tre års fravær fra landsholdet. Mike Jensen fik debut i 2010 mod Tyskland og var siden i august 2013 med til at tabe 2-3 mod Polen.

- Han er en af de bedste midtbanespillere i Tippeligaen. På europæisk niveau viste han i efteråret i Europa League-gruppespillet mod både Lazio, Saint-Etienne og Dnirpo et højt niveau, siger Åge Hareide og slår fast:

- Han sparker godt, laver en del mål og har mange assist. Han har løftet sig og forventer chancen for at vise sig frem, forklarer landstræneren.

Frimann: Her er Brøndbys fem største salgsemner

33 kommentarer
Vis kommentarer