Annonce:
Annonce:

Nu mødes spillerne i København: 'Vi er ikke grådige'

Det er ikke spillernes pengekrav, der er skyld i landsholdskonflikten, bedyrer landsholdsprofil

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Ved du, hvem der er blevet udtaget til landsholdet? Har du set nogle spillere i lufthavnen? Så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Spillerkonflikten er på sit højeste, og det er et åbent spørgsmål, hvilket hold Danmark stiller op mod Slovakiet på onsdag.

Afsløring: DBU stævner Kjærs sponsor

Mandag aften mødtes de spillere, der ikke kan blive enige med DBU, på Hotel Scandic i Københavns Sydhavns-kvarter for at diskutere den spegede konflikt, som truer dansk landsholdsfodbold.

De konfliktramte landsholdsspillere er samlet i København. Foto: Anthon Unger
De konfliktramte landsholdsspillere er samlet i København. Foto: Anthon Unger
 

Thomas Delaney og Mike Jensen kom sammen i en Mercedes på tyske plader, og siden dukkede også Pione Sisto, Viktor Fischer, Lasse Schöne og Mathias 'Zanka' Jørgensen op.

Spillerne var ikke voldsomt interessede i at tale med pressen, men 'Zanka' stillede op til et par spørgsmål.

Hvad er grunden til, at I ikke er nået frem til et resultat endnu?

Annonce:

- Det er desværre et for dårligt forhandlingsklima. Vi må selvfølgelig håbe på, at det forbedrer sig inden længe for dansk fodbolds skyld. Og så håber vi selvfølgelig at DBU kommer tilbage til bordet, forklarer målscoreren fra VM-kvartfinalen,

Her ankommer Jonas Lössl. Foto: Anthon Unger.
Her ankommer Jonas Lössl. Foto: Anthon Unger.

Nicolai Boilesen kom til fods. Foto: Anthon Unger.
Nicolai Boilesen kom til fods. Foto: Anthon Unger.
 

Mange har svært ved helt at finde ud af, hvad konflikten egentlig drejer sig om. Og det er da heller ikke så mærkeligt, erkender han.

- Der snakker vi både rettigheder og en masse forskellige ting, som alle indgår i en overenskomst. Det er det, som vi forsøger at nå til enighed med DBU om, fortsætter Huddersfield-profilen, der havde svært ved at skjule sin irritation over det næste spørgsmål.

Er I grådige?

- Hvis man tror det, er det fordi, at man ikke har sat sig ind i tingene. Det tror jeg også, at du ved. Det er et fint spørgsmål, men det er ikke sagens kerne og overhovedet ikke det, som der bliver diskuteret, fastslår han

Annonce:

-  Det ved både vi og DBU, og derfor stiller vi os uforstående overfor, at vores direktør går ud i medierne og insinuerer, at spillerne er grådige, lyder det fra Mathias 'Zanka' Jørgensen, der sammen med resten af kollegerne nu skal beslutte, hvad næste skridt skal være i den tragikomiske konflikt, der har ramt det danske landshold.

Fakta om konflikten

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er havnet i en konflikt, der kan ende med at få alvorlige konsekvenser for dansk landsholdsfodbold.

Det ved vi om konflikten:

Sammenbrudte forhandlinger

Den tidligere landsholdsaftale blev indgået i 2015 og udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland. Parterne har længe forhandlet om en ny aftale, men de kan ikke blive enige.

Konfliktens knaster

Parterne ønsker ikke i detaljer at fortælle, hvad de ikke kan blive enige om.

Spillerne har haft en række krav omkring forplejning, behandling og andre fysiske forhold i forbindelse med deres optræden på landsholdet. DBU mener at have imødekommet spillerne på disse områder.

En større knast synes at være de kommercielle rettigheder, hvor spillernes personlige sponsoraftaler støder sammen med DBU's aftaler på vegne af landsholdet.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet.

DBU mener at være kommet spillerne i møde på dette område, men spillerne er ikke tilfredse med de tilbudte vilkår på det kommercielle område.

I forbindelse med tidligere forhandlinger har spørgsmålet om, hvorvidt DBU har rolle af arbejdsgiver og spillerne af arbejdstagere, også været en stor knast. Hvor meget dette punkt fylder i de nu sammenbrudte forhandlinger i denne omgang, har parterne ikke oplyst.

Parterne er også uenige om bonusvilkår ved kvalifikation til og deltagelse i slutrunder.

Kilde: Ritzau

DBU afslører: Derfor afviste vi spillerne

UEFA advarer DBU: Afbud bliver straffet - men amatører er ok

Fodboldkvinder afviser boykot - men vi støtter mændene

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: