Nu ryster Hareide posen - Kvist på bænken

Jonas Knudsen og Lasse Schøne ser ud til at få chancen for at overbevise landstræneren om deres evner - Riza Durmisi længere ude i VM-kulden

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

AALBORG (Ekstra Bladet): Der er udsolgt med 10.500 i Aalborg, når det danske landshold tirsdag spiller testkamp mod de dobbelte sydamerikanske mestre fra Chile.

Her får landstræner Åge Hareide lejlighed til at se spillerne i en sidste test før VM-truppen udtages til maj. Efter 12 kampe uden nederlag får Danmark en stærk og kompetent modstander i Chile, der dog ikke kvalificerede sig til VM.

Men chilenerne kommer til Danmark med holdets to største stjerner – Arturo Vidal og Alexis Sánchez – og bliver helt sikkert en stor udfordring for det danske mandskab.

Skal bruge Corners hoved
- Chile kan bedst udfordre os, hvis vi viser vi tør spille fodbold. Hvis vi spiller bolden rundt, kommer de susende i et højt pres. Vi er nødt til at spille os ud af deres pres. Det kan man gøre på mange måder.

- De kan få en ubehagelig overraskelse, hvis vi banker bolden ned mod Andreas Cornelius, som vil vinde duellen mod en back, der står lavt. Vi skal både kunne spille bolden op bagfra, men også bruge Cornelius’ hoved, forklarer landstræneren.

Danmark kommer også tirsdag aften mod Chile til at øve sig i at stå mere kompakt i forhold til tidligere kampe.

- Vi er nødt til at træne på at vinde andenbolde. Hvis vi ikke kan få hul på Peru til VM, de er jo gode defensivt, så skal vi bruge fysik og højde. Det kan blive et middel.

- Samtidig har vi Christian Eriksen og Pione Sisto, som er gode med fødderne. Hvis deres backs bryder ud, de står jo ikke solidt som Sverige, men efterlader sig rum på banen. Vi skal udnytte de rum, forklarer han.

Schøne er Kvist-alternativ
Åge Hareide har været meget tilfreds med William Kvist som det defensive bolværk på midtbanen. Herfra har han bremset modstandernes kontraløb og leveret solidt.

- Jeg har været meget tilfreds med William. Senest vi tabte en landskamp (i oktober 2016) spillede William ikke fra start, siger Åge Hareide.

Mod Chile kommer han til at se et alternativ, idet Lasse Schøne ved den afsluttende træning på Aalborg Stadion optrådte på det rigtige hold.

Knudsen får chancen
Meget tyder på, at Danmark starter med Jonas Knudsen på pladsen som venstre back. Det skubber Riza Durmisi længere ud i VM-kulden.

Ved den afsluttende træning stillede Åge Hareide med følgende 11 på det rigtige hold:

Kasper Schmeichel – Jens Stryger Larsen, Simon Kjær, Nicolai Boilesen, Jonas Knudsen – Lasse Schøne, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

- Vi skal arbejde videre med at få Pione Sisto og Christian Eriksen ind i mellemrummene. Vi skal nok få muligheder for at slå kontra, men vi skal samtidig passe på, for Chile er meget dygtige på kontra, pointerer landstræneren.

Landsholdsprofil: Her holder vi alle sammen

Sablet ned af Norge: Hareide spejdede rystet VM-modstander

Undrer du dig også? Derfor snører Sisto ikke støvlerne

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+