Ny DBU-boss bag flopkøb

I sin tid i FC Nordsjælland anbefalede Flemming Berg tre spillere, der på ingen måde slog til i Superligaen

DBU's nyudnævnte talentudviklingschef, Flemming Berg, hentede brasilianske Ricardo Bueno til FC Nordsjælland. Det blev aldrig nogen succes...
DBU's nyudnævnte talentudviklingschef, Flemming Berg, hentede brasilianske Ricardo Bueno til FC Nordsjælland. Det blev aldrig nogen succes...

Flemming Berg har en fortid som chefscout i både FC Nordsjælland og i Brøndby, og det kan umuligt være hans resultater i Farum-klubben, som har landet ham DBU-jobbet.

For den nyudnævnte talentudviklingschef fejlede i den grad i det nordsjællandske og stod bag anbefalingen af nogle spillere, som man allerhelst vil glemme i FC Nordsjælland.

Flemming Berg kom til FCN i 2012 og som chefscout fandt han straks tre spillere, som de daværende danske mestre valgte at investere i i januar-transfervinduet i 2013. Det skulle de aldrig have gjort.

Flemming Berg skal skaffe nye landsholdsspillere. Han er ansat som DBUs nye talentudviklingschef. (Foto: Lars Poulsen) Dansk fodbold DBU 'stjæler' ny chef i Brøndby

For João Pereira, Francisco Calvo og Ricardo Bueno floppede alle stort.

Portugisiske Pereira kom med et CV, der indeholdt U21-landskampe, men Superliga-kampe fik han aldrig. Pereira og FC Nordsjælland blev i august 2013 enige om at ophæve kontrakten, og han skiftede derefter til Vejle.

Costaricaneren Calvo havde A-landskampe med i bagagen, men hans ophold i Danmark blev omtrent lige så usuccesfuldt som Pererias.

Calvo fik tre kampe og i alt 62 minutters Superliga-fodbold, inden FCN i juli 2013 sendte ham tilbage til Costa Rica.

Jim Stjerne Hansen har det skidt med DBU-konflikten (Foto: Jakob Jørgensen) Landsholdsfodbold Jim Stjerne om fodboldkonflikt: Tonen er grim og uhørt

Endelig var der så brasilianske Ricardo Bueno, som der var store forhåbninger til.

Han blev hentet i Atletico Goianiese på en lejeaftale med købsoption, men opholdet blev ikke en gang af et halvt års varighed. Den brasilianske angribere fik ti kampe uden at score, og så var FC Nordsjælland ikke i tvivl om, at aftalen ikke skulle forlænges.

Det var klubben sådan set heller ikke, da Flemming Bergs aftale udløb. Scouten med base i Portugal blev ikke forlænget og skiftede til Brøndby.

11 kommentarer
Vis kommentarer