Annonce:
Annonce:

Ny krig mellem DBU og kvindefodbolden

Bestyrelsen i DBU står over for en modernisering. Den modernisering kan muligvis koste Kvindedivisionsforeningen en plads i bestyrelsen

Ifølge Kvindedivisionsforeningen kan de stå til at miste afgørende indflydelse på elitefodbold i Danmark. Foto: Lars Poulsen
Ifølge Kvindedivisionsforeningen kan de stå til at miste afgørende indflydelse på elitefodbold i Danmark. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Den ene krig er endnu ikke færdigkæmpet mellem dansk kvindefodbold og DBU, før en ny er skudt i gang.

Denne gang drejer det sig om DBU's bestyrelse, der vil fjerne Kvindedivisionsforeningens bestyrelsespost. Dermed kan de miste afgørende indflydelse i DBU's topledelse.

Det meddeler Kvindedivisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Denne beslutning skulle ske i kølvandet på, at DBU vil skære bestyrelsen ned fra 16 til 9 medlemmer. Her står kvindefodbold til at ryge i svinget.

- Det er højest overraskende og uforståeligt, at formand Jesper Møller & Co. nu foreslår, at Kvindedivisionsforeningen (KDF) ikke længere skal være repræsenteret i DBUs politiske topledelse, siger nuværende bestyrelsesmedlem Mette Bach Kjær i pressemeddelelsen.

Annonce:

Hvorfor KDF kan miste afgørende betydning, er endnu uvist. Men Mette Bach Kjær mener, at det står i skærende kontrast til den fremgang som kvindefodbold oplever i Danmark og internationalt og siger, at forslaget strider mod de anbefalinger DBU's egen kommission har fremlagt.

Politisk studehandel
Jesper Raabo, der er bestyrelsesmedlem i KDF melder sig i koret af folk, der er forundrede over beslutningen. Han har endnu ikke hørt fra DBU, hvad årsagen til dette er. Men han har et gæt.

- Jeg gætter på, at det er en politisk studehandel mellem lokalunionen, som skal sikre dem endnu et mandat til breddefodbolden, siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig kalder han det et påfaldende sammenfald med taget de seneste forhandlinger mellem Spillerforeningen og DBU i betragtning. Han vil dog ikke gå så langt og sige, at det har en betydning.

Ta' kvindefodbolden seriøst!
´DBU har over en længere periode arbejdet på at skabe en stærkere ledelsesstruktur i bestyrelsen. Derfor nedsatte DBU en kommission med det formål at komme med forslag til modernisering.

I september kom formandsskabet så med et forslag om, at KDF ikke skulle være repræsenteret i en ny bestyrelse.

Annonce:

Det falder selvfølgelig ikke i god jord hos KDF, der har fremsat et alternativt forslag til en sammensætning af DBU's bestyrelse.

- Når både den politiske kommission og Kvindekommissionen kommer med konkrete anbefalinger om styrkelse af kvindefodbolden i DBU, bør bestyrelsen da ta’ deres råd seriøst! Hvorfor nedsætter man ellers kommissioner med kompetente og erfarne eksterne medlemmer?” spørger Mette Bach Kjær i pressemeddelelsen.

Kvindedivisionsforeningen har til formål at skabe de bedste rammer for elitekvindefodbold i Danmark.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra DBU-formand Jesper Møller.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: