Ny liste: Dansk stortalent blandt verdens bedste

Jakob Bruun Larsen fra Dortmund er ifølge den engelske avis The Guardian blandt de 50 største talenter i årgang 1998

Danske Jacob Bruun Larsen, der til daglig spiller i tyske Dortmund, er ifølge The Guardian blandt de største talenter i verden i sin årgang (Foto: Henrik Schou)
Danske Jacob Bruun Larsen, der til daglig spiller i tyske Dortmund, er ifølge The Guardian blandt de største talenter i verden i sin årgang (Foto: Henrik Schou)

For et år siden løb han rundt og spillede ungdomsfodbold i Lyngby. Nu træner han indimellem med tyske verdensmestre i Dortmund og kan kalde sig blandt de 50 mest lovende talenter i årgang 1998.

Navnet er Jacob Bruun Larsen, og det er efter alt at dømme et navn, som fodbold-Danmark kommer til at høre meget mere til.

Den 17-årige driblestærke kantspiller er med på den liste, som The Guardian har lavet over de 50 største talenter i årgang 1998.

Den engelske avis søsatte sidste år i samarbejde med fodboldsider verden over projektet 'Next Generation', og FC Midtjyllands 1997'er Mikkel Duelund var med på listen første år.

Se også: TV: Dansk mega-talent på vej til Dortmund

Nu er hans plads overtaget af Jacob Bruun Larsen, der tilbage i september fik sin uofficielle førsteholdsdebut for Dortmund i en træningskamp mod St. Pauli.

- Hans udvikling er gået stærkt. Han havde valget mellem engelske storklubber og andre klubber ude i Europa, men valgte Dortmund på grund af filosofien der.

- Det har båret frugt. Han trænede med Jürgen Klopp før pokalfinalen og har fået debut mod St. Pauli. Jakob har været inde i en rivende udvikling i de seneste otte måneder, og det er rigtig flot, at han er med på den liste, siger Jacob Bruun Larsens agent, Ivan Marko Benes.

Jan Michaelsen og årets U/17-talent anno 2012, Andreas Christensen - et eksempel på en spiller, der tog tidligt til udlandet. Christensen var bare 15 år, da han skrev kontrakt med Chelsea. Foto: Jesper Mortensen/Polfoto Sport og Spil Fodboldtalenterne fra 90'erne: Flop og hits

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var især Liverpool meget interesserede i den yderst talentfulde Hornbæk-dreng. Han imponerede under en prøvetræning, og Merseyside-klubben rullede den røde løber ud og lokkede med millioner.

Men den dengang 16-årige Lyngby-spiller foretrak et skifte til Dortmund, som han sidste efterår besøgte for at se nærmere på forholdene.

- Det vigtigste er altid, at man tager de rigtige skridt, hvor man er, og det lader det til, at Jacob gør det.

- Han har allerede trænet under to prominente trænere (Jürgen Klopp og Thomas Tuchel, red.), selv om han stadig er ungdomsspiller, siger Ivan Marko Benes om ungdomslandsholdsspilleren, der indimellem træner med førsteholdet, men til daglig tørner ud for den tyske storklubs U19-hold.

Se også: TV: 'Tronfølgeren' med to mål og en plads på landsholdet

Jacob Bruun Larsen er den eneste dansker blandt de 50 spillere, der ikke er rangerede. Listen indeholder naturligvis norske Martin Ødegaard fra Real Madrid og lillebroderen til Liverpools Dejan Lovren, Davor.

Luca Fernandéz, målmand i Real Madrid, er også blandt de udvalgte. Han er søn af selveste Zinedine Zidane.

Der er også et andet velklingende navn på listen. Gheorghe Hagis søn Ianis er blandt de 50 spillere fra årgang 1998, som man ifølge The Guardian bør holde ekstra godt øje med.

Gheorghe Hagis anses for at være Rumæniens største spiller nogensinde og spillede i klubber som Barcelona og Real Madrid, men ifølge Gheorghe skulle Ianis have potentialet til at blive endnu bedre end Karpaternes Maradona.

- Han er meget bedre, end jeg var i den alder. Han er meget talentfuld og er en fremtidens leder og anfører for Rumænien. Hans kvaliteter er utrolige, lyder skudsmålet fra Gheorghe om sønnen.

Ianis Hagi blev i sommer solgt til Firorentina for 7,5 millioner kroner. Så meget fik Lyngby ikke helt for Jacob Bruun Larsen. 1. divisionsklubben måtte nøjes med under to millioner kroner for sit stortalent.

10 kommentarer
Vis kommentarer