Ny skandale: Landstræner overfaldet af hooligans

Selv ikke blandt sit eget lands fans, kan man være i sikkerhed

Niko Kovac er landstræner i Kroatien, men det forhindrer ham ikke i at blive overfaldet af fans fra samme land (Foto: AP)
Niko Kovac er landstræner i Kroatien, men det forhindrer ham ikke i at blive overfaldet af fans fra samme land (Foto: AP)

Fodboldballaden på Balkan fortsætter.

Nu er den kroatiske landstræner Niko Kovac og ledere fra det kroatiske fodboldforbund blevet overfaldet af hooligans fra eget land med tilknytning til klubben Hajduk Split.

Se også: Kroatiens landstræner undskylder efter tilskuerballade

Episoden skete sent mandag, da landstræneren var på vej til et møde i Split, hvor omstændighederne omkring den kommende EM-kval-kamp mod Italien skulle aftales.

- 10 hooligans med Hajduk Insignia overfaldt en en delegation fra forbundet først verbalt og siden fysisk, lyder det i en officiel meddelelse fra forbundet.

Udover landstræner Niko Kovac var fodboldforbundets præsident Damir Vrbanovic, sikkerhedschef Zoran Cvrk, teammanager Iva Olivari, billetchef Niksa Martinac, og talsmand Tomislav Pacak med i bilen.

Ingen af de overfaldede blev alvorligt skadet, men bilen de sad i blev beskadiget.

Se også: Disciplinærsag rejst mod Montenegro og Rusland efter skandale

Se også: Disciplinærsag rejst mod Montenegro og Rusland efter skandale Igor Akinfeev måtte bæres fra banen efter at være blevet bombarderet med fyrværkeri. (Foto: AP) Landsholdsfodbold - 28. mar. 2015 - kl. 14:01 Raser efter skandale-kamp: Vores fans er barbarer

- Vi er klar over, at disse hooligans ikke repræsenterer Hajduk, fangruppen Torcida eller byen Split. Vi lader ikke dette påvirke afviklingen af kampen Kroatien-Italien i Split, lyder det fra forbundet.

Kampen mod Italien spilles for lukkede døre 12. juni på grund af uroligheder mod Norge i marts.

Der har på det seneste været problemer mellem Hajduk og det nationale forbund. Hajduk nægtede at komme til en udekamp mod Dinamo Zagreb, fordi nogle Hajduk Ultras blev nægtet adgang til stadion. Dengang demonstrerede 15.000 fans mod forbundet.

I efteråret var Kroatien også indblandet i tilskueruroligheder ude mod Italien, og i Montenegro blev den russiske målmand Igor Akinfeev i marts ramt af romerlys, så han måtte udgå. I Danmarks gruppe var der også problemer mellem Albanien og Serbien, så overfaldsepisoden er langt fra den første alvorlige sag fra Balkan.

Her rammer Montenegro-fan russisk målmand i nakken:

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere