Nye folk i kamp: Eksperimenterer mod Danmark

Irland er ramt af skader og bruger mandagens kamp mod Danmark som forberedelse til EM-kvalifikationen

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er ikke kun det danske fodboldlandshold, der må undvære flere stamspillere i mandagens Nations League-kamp mellem Danmark og Irland i Aarhus.

Irerne kommer til Østjylland med en trup med flere nye ansigter, efter at landstræner Martin O'Neill har modtaget flere afbud til kampen.

- Måske eksperimenterer jeg en smule mandag aften. Jeg taler ikke om at skifte 11 spillere, men der er nogle spillere, jeg gerne vil se nærmere på, siger O'Neill til Irish Times.

Efter en testkamp mod Nordirland i torsdags har tre spillere forladt truppen med skader. Det drejer sig om John Egan, Alan Browne og Seán Maguire.

Også rutinerede Glenn Whelan er rejst hjem, mens James McClean har karantæne. Afbuddene har fået O'Neill til at grave dybt efter erstatninger.

Ud over stopperen Jimmy Dunne fra Hearts i den skotske liga har landstræneren indkaldt den blot 18-årige Lee O'Connor fra Manchester Uniteds ungdomsafdeling.

Efter Danmarks sejr i Wales er mandagens opgør uden betydning i Nations League-sammenhæng, hvor danskerne er sikre på oprykning, mens irerne ryger ned i tredje lag.

Martin O'Neill retter i stedet blikket mod næste års EM-kvalifikationskampe og forsøger at få gjort en ende på en sløj stime, der kun har givet én sejr i de seneste ti kampe.

Torsdagens 0-0-kamp mod Nordirland var tredje kamp på stribe, hvor irerne skød med løst krudt.

- Vi skal forsøge at score et mål. Det kunne være rart, lyder det fra Martin O'Neill.

Han kommer til at møde et dansk hold, der også stiller op i en lettere alternativ udgave. Både Kasper Schmeichel og Thomas Delaney har karantæne, mens Simon Kjær er skadet.

Kampen mellem Danmark og Irland spilles klokken 20.45 på mandag.

Sådan gik det sølvholdet fra Rom

Udskældt angriber scorer igen: - Det vil altid nage

Speciel sejr for Eriksen: - Det har jeg aldrig prøvet før

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind