Nyt tvist i krise: Derfor kan Qatar miste VM-værtskab

Ifølge det tyske medie Fokus overvejer FIFA at fratage Qatar verdensmesterskabet i 2022

Saudi Arabien presser på for at få VM i 2022 flyttet fra Qatar. Senest har den Saudi Arabisle sportsminister, Turki al-Sheikh, fortalt til et tysk medie, at FIFA vil flytte turneringen til England eller USA. Foto: AMA Sports Photo Agency / Alamy Stock Photo
Saudi Arabien presser på for at få VM i 2022 flyttet fra Qatar. Senest har den Saudi Arabisle sportsminister, Turki al-Sheikh, fortalt til et tysk medie, at FIFA vil flytte turneringen til England eller USA. Foto: AMA Sports Photo Agency / Alamy Stock Photo
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Den diplomatiske krise mellem Qatar og Saudi Arabien har taget et nyt tvist, efter at saudierne har orienteret det tyske medie Fokus om, at golfstaten kan bliver frataget verdensmesterskabet i 2022.

Kilder tæt på den saudiarabiske sportsminister, Turki al-Sheikh, har fortalt Fokus, at de forventer FIFA til september annoncerer sin beslutning om at fratage Qatar VM på grund af vedholdende mistanker om korruption.

I stedet forventes det, at USA og England skal kæmpe om muligheden for at overtage værtsskabet.

- September 2018 vil være en intens måned hos FIFA. Hvis der bliver fundet skyld i etiske krænkelser, må Qatar-regeringen acceptere konsekvenserne af deres handlinger, skriver Turki al-Sheikh på Twitter.

Turki Al-Sheikh fortæller samtidig, at England vil være et godt valg på grund af deres historie, ligesom at USA er en mulig kandidat på grund af deres erfaring med at afholde store globale sportsbegivenheder.

Umiddelbart er udtalelserne ikke i trit med FIFA's seneste udmelding, hvor de fastholder at VM i 2022 bliver afholdt i Qatar, men lige siden golfstaten fik tildelt værtsskabet, har der været rygter om korruption og kritik af landets menneskerettigheder.

Qatar nægter at have brudt nogen regler, og der har ikke været nogen signaler fra FIFA om, at Qatar er i fare for at miste VM, selvom spekulationer om korruption ved tildeling af VM i 2018 og 2022, stadig er under undersøgelse af schweiziske myndigheder.

På grund af den diplomatiske krise mellem Qatar og Saudi Arabien, er der frygt for, at nogle mellemøstlige stater vil boykotte VM i Qatar. De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain indvilligede kun i at spille den seneste udgave af Golf Cup, da turneringen blev flyttet fra Qatar til Kuwait.

Qatar, der forventer 1,5 millioner fans vil komme for at se VM, afviser al-Sheikhs påstande, og kalder dem opdigtede og ubegrundede.

Mareridtet en realitet: Neymar har brækket en knogle

Trods problemfyldt Haas-start: 'Den er godt født'

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+