Annonce:
Annonce:

Øv! EM-festen fes ud i slutminutterne

EM-jubilæet blev spoleret af en sen tysk udligning. Nu venter VM-gyseren i Kasakhstan

Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen kæmper mod Tysklands Ginter. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen kæmper mod Tysklands Ginter. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at Simon Kjær aldrig har set EM-finalen fra 1992, men den største kamp i dansk fodbolds historie er stadig den målestok, nutidens landshold måles efter.

En målestok, som Åge Hareides tropper har haft ualmindeligt svært ved at leve op til i nordmandens regeringstid så langt.

Og det lykkedes da heller ikke, da Tyskland og Joshua Kimmich spolerede jubilæet for kampen over dem alle med en sen udligning til slutresultatet 1-1.

Åges nye formation
Hareide forsøgte sig med fire mand i bagkæden, og de fik nok at se til mod et tysk landshold, der groft sagt var uden hele startopstillingen efter afbud på stribe op til den Confederations Cup, der venter i Rusland om et par uger.

Men selv uden verdensstjerner som Neuer, Boateng, Özil og Reus råder Joachim Löw over et mandskab, der skal tages alvorligt.

Annonce:

Men ligesom i den eventyrlige finale på Ullevi i Gøteborg i 1992 manglede germanerne den normale skarphed og var længe om at komme i gang.

Og da AS Romas Antonio Rüdiger efter 18 minutter headede bolden lige ud i fødderne på Christian Eriksen, der knaldede bolden i kassen i præcis samme minuttal som dengang, John ’Faxe’ Jensen ’ramte den i røven’, ja, så lugtede det faktisk lidt af jubilæumskamp, selvom regnen ind i mellem stod ned i stænger, og der var så mange tomme sæder i Brøndby, at der var hullet i DBU’s tifo inden kampstart.

Stort tysk pres
Resten af første halvleg formede sig som et uafbrudt tysk pres mod det danske felt, kun afbrudt af Kevin Trapps fænomenale refleksredning på Jannik Vestergaards afslutning efter et skarpt hjørnespark fra Eriksen, der var anfører i Kjærs fravær.

Annonce:

Heldigvis sørgede Frederik Rønnow for at holde den danske føring til pausefløjtet. Og han kan meget vel have spillet sin sidste kamp i Brøndby i denne omgang. I hvert fald må de udsendte scouts fra Anderlecht og Stuttgart være særdeles tilfredse med det, de så.

I pausen kunne tilskuerne i Brøndby hygge sig med at hylde en god håndfuld af EM-heltene fra 92, og da der blev fløjtet op igen, kunne de også glæde sig over et dansk hold, der indledningsvis viste flere tænder offensivt. Blandt andet var Yussuf Poulsen meget tæt på at fordoble den danske føring efter, at Christian Eriksen kort forinden havde forsøgt sig med et frispark.,

I den anden ende ville tyskerne dog også være med, men Rønnow var ikke i det gæstfri og gavmilde hjørne.

Pibekoncert mod 'Zanka'
Det var tilskuerne på Sydsiden heller ikke, da de bød Mathias ’Zanka’ Jørgensen velkommen med en pibekoncert, man sjældent oplever mod spillere i rødt og hvidt.

Annonce:

Til gengæld var velkomsten anderledes varm, da Kasper Dolberg fik det sidste kvarter i stedet for en Nicolai Jørgensen, som havde helt anderledes vanskelige forhold end dem, han er vant til fra Æresdivision.

Han nåede dog ikke at gøre den store forskel, og ligner en joker fra bænken, når det bliver alvor i Almaty på lørdag, hvor det bør og skal blive til en ny dansk sejr, så der stadig er håb om dansk VM-deltagelse næste år.

En der gjorde en forskel var Joshua Kimmich, da han to mminutter før tid smadrede jubilæet med et flot saksespark, som den tidligere redningsmand i kampen Frederik Rønnow spjættede forgæves efter.

1-1 blev det altså i jubilæumskampen for triumfen i 92.

Storklubber i kø til landskamp: Barcelona på plads i Brøndby

Landsholdsprofil har set EM-triumfen 10 gange - hans kollega har aldrig!

Er det Rønnows farvel til Brøndby?

Det store Premier League overblik: Her skal Tottenham handle

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: