Officielt: Del Bosque stopper som spansk landstræner

Vicente del Bosque siger til spansk radio, at han stopper som spansk landstræner, skriver nyhedsbureauet AFP

Spaniens mest succesfulde træner nogensinde stopper på posten efter en skuffende EM-slutrunde. Foto: AP
Spaniens mest succesfulde træner nogensinde stopper på posten efter en skuffende EM-slutrunde. Foto: AP

Vicente del Bosque er færdig som spansk landstræner.

Det bekræfter hovedpersonen selv over for spansk radio torsdag aften, skriver nyhedsbureauet AFP.

Oplysningen kommer, efter at de spanske sportsaviser AS og Marca torsdag bragte nyheden om landstrænerens beslutning.

Ifølge sportsaviserne meddelte den erfarne spanske træner tirsdag sin beslutning til præsidenten for fodboldforbundet i Spanien (RFEF), Angel Maria Villar.

Det skete dermed dagen efter, at Spanien blev slået ud af EM-slutrunden i ottendedelsfinalen, hvor det blev til et 0-2-nederlag til Italien.

Stig Tøfting oplevede i Hamburger SV en speciel kultur, hvor der blev gået til den på træningsbanen, fordi der var benhård konkurrence om at komme på holdet. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Det fodbold-stjernerne ikke vil tale om: Se de hemmelige bonus-penge

Ifølge AS og Marca bad præsidenten Vicente del Bosque om ikke at offentliggøre sin beslutning, før forbundet har sit næste møde, hvilket sker 15. juli.

Alternativt bad præsidenten Vicente del Bosque om at vente med at offentliggøre sin beslutning, indtil forbundet har en afløser klar.

Vicente del Bosque har i sin tid i spidsen for Spanien vundet VM, hvilket skete i 2010 i Sydafrika, mens han to år senere også vandt EM med det spanske landshold.

I en nation, hvor titler de senere år er forventet, blev det hele dog overskygget en del af fiaskoen ved VM i 2014 i Brasilien.

Her måtte Spanien forlade turneringen efter det indledende gruppespil, og i den igangværende EM-slutrunde i Frankrig sluttede den spanske fodboldfest altså i ottendedelsfinalen mod Italien.

Efter nederlaget til Italien lød det fra den 65-årige spanier:

- Der er ingen grund til at gå det her igennem igen og igen. Jeg taler med præsidenten, og så beslutter jeg det bedste for landsholdet, sagde Vicente del Bosque ifølge AFP.

Del Bosque har været spansk landstræner siden 2008. Han har i flere omgange været træner i Real Madrid tidligere i karrieren.

Se også: Ekspert med krads kritik: Derfor gik det galt for Spanien

Se også: Laudrup til Ekstra Bladet: Her er de nye spanske stjerner

Se også: Medie: Spanien har fyret del Bosque

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere